Tallinna abilinnapea Ants Leemets ütles BNS-ile, et Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet saadab riigihanke teate välja tõenäoliselt kolmapäeval või neljapäeval ning hanke tekst peaks ilmuma ülejärgmise nädala ametlikes teadaannetes.

Leemetsa sõnul pole veel küll teada, kas konkursil keegi üldse osaleb ja pakkumise teeb, kuid tõenäoliselt ESS Eesti siiski hankel oma pakkumise teeb.

“Kui hange on läbi, siis tõenäoliselt läheb õnnestunud konkursi korral aega veel üks-kaks kuud,” lausus Leemets.

Kolmapäeval kohtus Leemets ka ESS Eesti juhatuse esimehe Peeter Tohveriga, kes kinnitas turvafirma jätkuvat huvi Tallinna kiirabiturule tuleku vastu.

ESS Eestil on juba praegu olemas teenuse osutamiseks vajalik litsents sotsiaalministeeriumilt ning firma on alustanud juba kaadri komplekteerimist.

“Ideaalne variant oleks selline, et keegi omaks turust 70 protsenti ja keegi teine 30 protsenti ning /…/ see 70 protsenti võiks kuuluda linna omanduses olevale Tallinna Kiirabile,” rääkis Leemets.

Leemetsa hinnangul tagaks selline turu jaotus sotsiaalse turvalisuse ning samas oleks olemas ka arengut edasiviiv konkurents.

Leemetsa sõnul soovib Tallinn näha järgmise aasta esimese poolaasta lõpuks olukorda, kus Tallinna ja Harju kiirabid oleks operatiivsuse tagamise eesmärgil lõplikult ühendatud ja nõuetele peaks vastama ka haiglate vastuvõtutingimused.

“Üritame parandada kogu logistilist sturktuuri eesmärgiga, et oleks tagatud abi kohalejõudmine kriisisituatsioonis viie minuti ja teistel juhtudel kümne minutiga,” märkis ta.

Praeguse seisuga on Tallinna Kiirabil iga päev operatiivselt rivis 12 autot, lisaks on kaks autot samuti linnale kuuluval Tuletõrje- ja Päästeametil.

Väljaspool seda süsteemi tegutsevad vajadusel veel Leemetsa sõnul üks Lastehaigla ja kaks Mustamäe haigla reanimobiili, Harju kiirabil on kokku kaheksa brigaadi.