Pubi omanik osaühing Hunt Kriimsilm on sõlminud kümneaastase üürilepingu Pikk 39 ruumide kasutamiseks ning pubi saab seega jätkata tegevust ka uue võimaliku omaniku tekkimisel.

2008. aastal sõlmitud leping kehtib 15. augustini 2018 ning selle kohaselt maksab Hunt Kriimsilm üüri 80 krooni ruutmeetri kohta kuus.

Osaühingu käsutuses on 831,4 ruutmeetrit ehk siis lisaks pubisaalile veel muidki ruume. Aastane üürisumma on 798 144 krooni.

Ettevalmistatud eelnõu kohaselt, mis linnavalitsuse positiivse otsuse korral peab saama veel ka linnavolikogu heakskiidu, lähevad viis eraldi korteriomandina vormistatud kinnisasja müüki ühtses paketis.

Võrreldes Hunt Kriimsilma käsutuses oleva pinnaga on müüki pandavate korteriomandite reaalosa kogusuurus küll veidi väiksem, 776,4 ruutmeetrit.

Hella Hundi pubi on samas kohas tegutsenud nüüd juba enam kui 18 aastat, ehkki pubi omanikud on vahetunud.

1990. aastatel tegutses seal näiteks äriseltskond eesotsas rahvakirjanik Jaan Krossi poja Märten Krossiga. Praegusesse omanikeringi kuulub aga läbi oma valdusfirmade neli meest: Marek Reinaas, Kristjan Rahu, Tõnis Tamme ja Aigar Ojaots. Enne kui Hunt Kriimsilm 2003. aastal pubi üle võttis, jõudis see umbes aasta aega ka suletud olla.

Olgu veel lisatud, et see pole sugugi esimene kord, mil Tallinn kõnealuseid ruume müüa üritab. Huvitav on seejuures asjaolu, et erinevalt paljudest muudest kinnisvarapakkumistest on Hunt Kriimsilma ruumide hind nüüd aga hoopis tõusnud. 2009. aasta sügise alguses soovis Tallinn saada nende eest 8,5 miljonit krooni.