Kümnetelt ebaseadusliku taksoteenuse osutajalt on konfiskeeritud asitõendina taksotunnused, taksoplafoonid ja taksomeetrid, mida ilma vastava litsentsita kasutada on keelatud, teatas linna pressiteenistus. Tihedalt tehakse koostööd ka maksuametiga, et ebaseadusliku taksoteenuse pakkujad ennast võimalikult ebamugavalt tunneksid ja suured rahatrahvid selle äri seaduserikkujatele mõttetuks muudaks.

Samas on võetud kontrolli alla ametlikult registreerimata taksopeatused Tallinnas. "Selgitamist vajavad taksopeatused Talllink City Hotelli esisel teel ja Tallink Spa parkimisplatsil," teatas linnavalitsus täpsustamata, mida õigupoolest on vaja selgitada. Mõlemas seisupaigas peatuvad Tallinki autod. Stockmanni Kaubamaja peaukse kõrvalt teisaldati Mupo nõudel ebaseaduslikult paigaldatud Talllinktakso reklaamtahvel.

“Ega kellelgi ei ole personaalselt midagi soliidse Talllink taksofirma vastu, kuid kõik taksoteenuse osutajad peavad lähtuma ilma eranditeta linnas kehtivast seadusandlusest ja korrast”, ütles Tallinna linnavolinik, korrakaitse komisjoni liige Mart Aare.

Mupo korraldusel on alustatud ebaseadusliku peatuse rajajate suhtes väärteomenetlust ja kuni asjaolude selginemiseni tõhustatakse kontrolli liiklust korraldavate märkide eirajate suhtes.