Prommil, Kiili naabrimehel, on osalused siin ja seal. Prommile kuulub Bone Invest. Sel osaühingul on omakorda osalused Bolton Realestate`s ja Nordic Hypo Finance`is.

Prommi Bone Invest tegeleb kinnisvarainvesteeringute ja kinnisvara rentimisega. Erilise rahamasinaga ei ole tegemist, aga elab ära. 2014. aastal ulatus firma käive 230 000 euroni, aasta varem 198 000 euroni. Seevastu kerkis osaühingu kasum üsna ilusti: tunamulluselt 37 000 eurolt 98 000 euroni.

Osaühingus on kaks töötajat. Dividendiga ei praalita: 2013. aastal 4600 ja 2014. aastal 4740 eurot. Pigem vähe, kui liiga palju.

Bolton Realestate on märksa huvitavama taustaga firma. Juba 2006. aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et Enn Pant, Ain Hanschmidt ja teised ärimehed peavad Paljassaarega suuri plaane.

Bolton Realestate tahab rajada praeguse Paljassaare sadama südamesse tulevikus elu- ja ärirajooni.

Bolton Realestate’il on Paljassaare sadamas magusaim 1,8-hektariline krunt otse kai ääres. Kokku on firmal sadamas hoonestusõigus 2,7 hektarile, kuhu annab perspektiivis ehitada paraja linnaku.

Firma omanikering on vaat et sama kirju kui mõnel soositumal börsiettevõttel. Nõu ja jõuga on kõigepealt kampa löönud Tallinki suuromanikud Enn Pant ja Ain Hanschmidt Infortariga.

“See saab olema suur ja ma arvan, et perspektiivne projekt,” ütles Hanschmidt 2006. aastal, kes ise on senini ka Bolton Realestate’i nõukogus. “Tallinn hakkab peagi Paljassaare sadama poolelt väga kiirete sammudega arenema, sadama suunitlus muutub kapitaalselt,” lisas ta.

Lisaks kuulub Bolton Realestate’i omanikeringi endine Saku õlletehase juht Cardo Remmel ja Tallinna Sadama eksjuhi Riho Rasmanni juhitava SBM Panga suuromanik kreeklane Nikolaos Sarros.

Omanike nimistu jätkub ehitusärimeeste Raivo Ranna ja Aivar Tuulbergiga. “Küll elu ka ükskord sinna jõuab,” ütles Tuulberg toona, lisades, et eestlased armastavad mere ääres elada. Tema hinnangul ei kujune Paljassaarest eliitrajooni. “Targem on raha teenida taskupärasema kinnisvaraarendusega," arvas Tuulberg tollal.

Sellest väärikast seltskonnast koosnevas äriühingus on osaluse omandanud ka kunagise Tallinna linnaaametniku, Toivo Prommi Bone Invest. Äriregistri järgi oli Bone Investi osamaks ligi 450 000 eurot.

Kuigi 2006. aastal olid ettevõtjatel suured plaanid, siis vahele tulnud majanduskriis nullis suure osa uhketest ideedest. Tõsi on, et seni ei ole Paljassaares ühtki viisakamat elurajooni.

Prommi teine suurem tegevus puudutab hüpoteegi tagatisel laenude väljastamist ettevõtte Nordic Hypo Finance`i kaudu. Näiteks eelmisel aastal andis Prommi firma välja 86 700 eurot, tagasi sai aga 82 000 eurot. 2013. aastal olid numbrid märksa suuremad: 200 000 eurot laenati välja ja 225 600 laekus tagasimaksetena Nordic Hypo Finance`i pangakontole.

IRL-i ridades 2013. aasta kohalikel valimistel Harku vallavolikokku kandideerinud Toivo Promm kirjutas valimisreklaamis enda kohta, et ta tegeles koolipoisina kümmekond aastat ujumisega ja hiljem osales Eesti Ujumisliidu juhatuse töös, mis viis teda kokku Allan Kiiliga.

Paides 1964. aastal sündinud Promm tegi panuse Res Publicale, kus Tõnis Palts tegi temast 2005. aastal Tallinna ettevõtluse ja transpordi eest vastutava abilinnapea, kuid kui Palts kaotas võimu, siis ei saanud jätkata aselinnapea kohal ka Promm.

Kiil ja Promm on koos tegutsenud ka Paljassaare sadamas, kus Kiil oli sadama direktor ja Promm sealne rentnik.