Filtri tee ja Järvevana tee vahel asuva kinnistu suurus on veidi enam kui 4500 ruutmeetrit ning sellel paiknevad Kemivesi tootmishoone ja mahutid.

Soome keemiatööstuskontsernile Kemira Oy kuuluv Kemivesi tegeleb veepuhastuskemikaalide tootmise ja müügiga. Ettevõte on ise oma 2008. aasta majandusaruandes fikseerinud Filtri 9a asuva maa ja ehitiste soetusmaksumuseks 15,2 miljonit krooni ja jääkväärtuseks 9,6 miljonit krooni.

Lisaks on soetatud 14,64 miljoni krooni eest erinevaid masinaid ja seadmeid, mille jääkväärtus on aga pärast kulumi mahaarvamist vaid veidi üle 0,5 miljoni krooni.

Vastavalt Tallinna ja Kemivesi vahel sõlmitavale kokkuleppele on Kemivesil õigus oma mahutid ja seadmed kui vallasvara uude rajatavasse tootmiskeskusse üle viia.

Ettevõtte 2008. aasta müügitulu oli 71,3 miljonit krooni ning bilansimaht 35,9 miljonit krooni, millest omakapital moodustas 30,6 miljonit krooni.

Tallinn võttis suuna Filtri tee 9a kinnistu omandamisele 2007. aastal, mil kinnistu hinnaks määrati linna poolt 12,9 mln krooni.

Et Kemivesi ei olnud selle hinnaga päri, otsustas linnavolikogu mais 2008 kinnistu sundvõõrandada. Kemivesi aga vaidlustas selle Tallinna halduskohtus ning vaidlus on alles pooleli.

Kokkuleppe projekti kohaselt võtab Kemivesi oma kaebuse kohtust tagasi kohe pärast esimese osamakse ehk 6,8 miljoni krooni laekumist. Kogu sundvõõranditasu kohustub Tallinn Kemivesile üle kandma hiljemalt 30. juuniks 2010.

Ettevõte kohustub aga omalt poolt kinnistu vabastama hiljemalt 1. juuliks 2011.

Linnavalitsuse plaanide kohaselt kasutatakse kõnealust kinnistut Ülemiste liiklussõlme rajamiseks.