Jõgevamaad läbivast Tallinn-Tartu maantee osast paigaldatakse uus asfaltkate kilomeetri pikkusele teelõigule.

Pealinnast vaimulinna viiva maantee Tartu-poolses osas on rekonstrueerimistööde peaettevõtjaks riigihanke võitnud aktsiaselts TREV Tartust, mille töömehed alustasid teisipäeval freesimisega.

"Plaani kohaselt lõpevad tööd 31. oktoobril," teatas AS TREV projektijuht Tarvi Kliimask. Maantee Tallinnapoolsesse ossa valiti tööde peateostajaks Skanska EMV AS. Jõgevamaad läbival lõigul alustame tööd 3. juulil. Tööde lõpptähtaeg on meiegi firmal 31. oktoobril," lausus Skanska EMV AS projektijuht, kunagine Jõgeva abimaavanem Priit Hainoja.

Maanteeameti välisosalusega projektide osakonna juhataja kohusetäitja Märt Puusti sõnul on Tallinn-Tartu maanteel tehtavate rekonstrueerimistööde üldiseks maksumuseks ligi 180 miljonit krooni.

Teelõikude välja valimisel, mida remontima hakata, osalesid ka Maailmapanga eksperdid, sest töid rahastatakse ka Maailmapanga laenurahade eest. Jõgeva teedevalitsuse juhataja Kuno Männik selgitas:

"Just nende teede osade uuendamine oli tingitud mitmest põhjusest. Teede kattekonstruktsioonid ei vastanud järjest suurenevale liikluskoormusele, sest teelõike läbis 24 tunni vältel keskmiselt 4000 kuni 5000 sõidukit. Ühtlasi olid teelõigud liiga ebatasased ning samuti vajavad välja vahetamist viidad ja liiklusmärgid, mis ei vasta enam kaasaja nõuetele."

Rekonstrueeritavatele teedele paigaldatakse kolm erinevat tehnoloogilist kihti, kusjuures asfaltkatte koostismaterjalid on toodud Soomest.

Jõgevamaa firmadest osaleb Tallinn-Tartu maantee lõikude kaasajastamisel-rekonstrueerimisel AS Vooremaa Teed, kellel on koostöösuhted ühe alltöövõtjaga - aktsiaseltsiga Ratex. "Me korrastame maanteeäärseid alasid, paigaldame liiklusmärke ja signaalposte," lausus AS Vooremaa Teed juhataja Aivar Aigro.

"Seoses rekonstrueerimistöödega tuleb autojuhtidel arvestada ebamugavustega ja varuda kannatlikkust. Kui aga tööd on valmis, muutub tee märksa tasasemaks ja paraneb ka kandevõime," lausus Jõgeva teedevalitsuse juhataja Kuno Männik.

Puurmani vallavanem Rein Paap lausus Vooremaale: "Teeosade uuendamine Tallinn-Tartu maanteel on lausa hädavajalik. Tulin just eile Tartust ja tõdesin veel korra, et sellel maanteel pole mitte enam augud, vaid pikivaod."