Selle aasta linnaeelarves on Tallinna ettevõtlusametile eraldatud 4,5 miljonit krooni SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid toetuseks. Toetussummat kasutab sihtasutus Kopli ja Ülemiste ettevõtlusinkubaatorite majandamiseks 2007. aastal.

Sihtasutusel on kohustus esitada kvartaalseid vahearuandeid toetuse kasutamise kohta Tallinna ettevõtlusametile.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on pealinna ettevõtlusinkubaatorid väga edukalt käivitunud ja nende tegevus on tõestanud, et sellise tugistruktuuri järele on vajadus.

"Linn toetab jätkuvalt väikeettevõtjaid ja soovib neile luua soodsaid kasvu- ja arengutingimusi," märkis Mutli.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid asutati linnavolikogu otsusega eelmise aasta 18. mail. Sihtasutust on juhtinud alates asutamisest Anu Lõhmus ja sihtasutusel on 6-liikmeline nõukogu.

Sihtasutuse tegevuse põhieesmärgiks on ettevõtjatele tegevuse alustamisel soodsate starditingimuste loomine, ettevõtlusriskide vähendamine ja konkurentsivõime tõstmine neile individuaalselt vajalike toetavate teenuste ning kaasaegse kvaliteetse töökeskkonna pakkumise kaudu.

Ettevõtlusinkubaatorite eesmärk on toetada jätku- ja kasvusuutliku ettevõtluse teket ning arengut, vähendada alustava ettevõtja arendusriske talle inkubatsiooniteenuste pakkumise kaudu.

Esimene Tallinna ettevõtlusinkubaator avati Mustamäel 26. septembril 2002. aastal.