Tallinna abilinnapea Aivar Pärna ütles ajalehele, et linn alustab Riigi Kinnisvara AS-iga peatselt läbirääkimisi Maarjamäe staadioni omandamise üle. Ta lisas, et riigifirma on nõus staadioni pealinnale andma, kuid soovib vastutasuks samaväärset maatükki.

Pärna sõnul on üks võimalus Maarjamäe staadioni omandamiseks see, kui pakkuda riigile vastukaubaks Kosmose kino kinnistut.

Abilinnapea sõnul on Maarjamäe staadion praegu väga kehvas seisus ning linna huvi on see arendada heaks spordibaasiks.

Riigi Kinnisvara AS peab Maarjamäe staadioni hinnaks 15 miljonit krooni ning on varem plaaninud selle just niisuguse alghinnaga müüki panna. Mullu oktoobris kavatsesid linnajuhid Kosmose kino kinnistu müümist enampakkumisel ning samuti alghinnaga 15 miljonit krooni.

Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimees Enn Teimann ütles, et kuigi firma nõukogu on otsustanud Maarjamäe staadioni maha müüa, on nad linna pakkumistele avatud. “Me ei kiirusta praegu enampakkumise väljakuulutamisega, eks ka maade vahetus ole omamoodi müük,” lisas ta.

Teimann märkis, et kuigi Kosmose kino kinnistu turuhind on Maarjamäe staadioni omast madalam, on pakkumine vahetuskaubaks siiski tõsiseltvõetav ja nad on läbirääkimistest linnaga huvitatud.

Kuigi linnavalitsus kiitis Kosmose kino müügi heaks juba oktoobris, pole see seniajani jõudnud lõplikuks otsustamiseks linnavolikogu istungile. Müügile oli vastu Kesklinna valitsus ning oktoobri lõpus tuli kultuuriminister Urmas Paet välja ideega rajada sinna väärtfilmikeskus.

Tallinn oli nõus Kosmose kino väärtfilmikeskuse loomise eesmärgil riigile ka tasuta andma, kuid asjatundjad otsustasid novembri lõpus, et keskuse jaoks on sobilikum hoopiski Sõpruse kino.

Kosmoses filme näitava MPDE-ga on linnal üürileping 2006. aasta maini.