Õpik on mõeldud kõigile, kellel soov säästa ja säästude investeerimiseks lisateadmisi koguda, teatas NASDAQ OMX.

"Igasuguse investeerimise eesmärgiks on tulu saamine. Investeerimine haridusse - tarkus. Investeerimine peresse - õnn. Investeerimine väärtpaberitesse - vara kasv, mis aitab omakorda muude eesmärkide täitmisel," ütles NASDAQ OMX Tallinna börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp. "Vanasõna ütleb: "Tarkus läheb pepust pähe". Kes väärtpaberiturgudel on tänaseks kaotanud, neil tasub õpikust lugeda, miks. Kes kaotanud ei ole, võiks õppida teiste vigadest ja lugeda, kuidas käituda nii, et tarkus ka muul moel pähe läheks. Raha armastab tarkust," rääkis ta.

Möödunud aastal ilmunud sarja esimene raamat "Investeerimise teejuht" andis ülevaate väärtpaberitesse investeerimisest kui tegevusest. Sarja teine raamat "Väärtpaberite teejuht" astub sammu sügavamale ja räägib sellest, missugustesse instrumentidesse saab oma raha investeerida; mille poolest erinevad aktsia ja osa; mis rolli täidab fondiosaku juures fondivalitseja; miks võlakiri on vähem riskantne väärtpaber kui aktsia; ning mida pakuvad muud instrumendid, nagu väärismetall, kinnisvara, pangahoius.

Raamatu valmimisele aitasid kaasa Villu Zirnask, Kristjan Hänni, Endriko Võrklaev, Art Lukas, Kaarel Roosa, Alo Vallikivi, Ragnar Plees, Tõnis Rätsep, Ardo Ojasalu ning mitmed Tallinna Börsi ja Eesti Väärtpaberikeskuse töötajad.