Endiselt ei saa mainimata jätta, et Tallinna börs oli läinud aastal üks maailma paremaid börse, tõustes aastaga ligikaudu 70 protsenti. Sel aastal on aga Nasdaq OMXT indeks sisenenud karuturule, mis teatavasti hakkab pihta, kui indeks on tipust kukkunud üle 20 protsendi. Kui võtta aasta algusest, siis Tallinna börs on 21,72 protsenti miinuses, aga kui võrrelda 2011. aasta tipuga, siis on langus koguni 30,15 protsenti, vahendab Äripäev.

Ühtlasi võib sellega väita, et Tallinna börs on sisenenud karuturule, kus investorid uute ja suuremate kaotuste ootuses ja kartuses eelistavad aktsiaid müüa. Sellisel juhul ei pruugi investoreid isegi ahvatleda fakt, et suhtarvude poolest on börsiettevõtete aktsiad mitme aasta odavaimal tasemel.

"Meie hinnangul on suur osa meie kaetavatest aktsiatest tõepoolest liiga madalalt hinnatud," kommenteeris olukorda Swedbanki Balti aktsiaanalüüsi juht Marek Randma. "Katame Baltimaades praegu 17 ettevõtet, millest lausa üheksale oleme andnud ostusoovituse."

Aktiivse erainvestori Rene Ilvese sõnul ei tohiks pikaajalist investorit lühiajalised kõikumised häirida. "Warren Buffett on öelnud, et kui sa ei suuda rahulikult vaadata oma aktsiaportfelli 50protsendilist langust, siis ära parem investeeri." Ilves lisas, et Tallinna börsil on noteeritud mitu ettevõtet, mille aktsia hind on ka pärast hiljutist langust endiselt liiga kõrge, täpsustama, milliseid firmasid ta silmas peab.