Maailma finantsturge raputanud looduskatastroof pühkis 15. märtsil minema 5,66 protsenti OMXT väärtusest, ent samas päev hiljem järgnes sellele 5 protsendiline taastumine.

Säärast "musta luige" sündmusega kaasnenud ulatuslikku taastumist aga homseks tõenäoliselt oodata pole, kuna turud peegeldavad jätkuvalt investorite hinnangut, et globaalmajanduse jätkusuutlikkus on tõsiselt vankuma löönud.

Kuigi tänase esimese kauplemistunniga tõmbas äkiline langus Tallinna börsil tuntavalt tagasi - kella 11 paiku oli indeks võrreldes eilse sulgemisega languses umbes 2 protsenti - murdus see trend veel sama kauplemistunni sees müüjate suure surve all ning indeks jätkas sõitu allapoole.

Kui Tallinna börsiindeks kukkus täna 6,24 protsenti, siis Vilniuses tunnistati 5,08 ja Riias 3,55 protsendilist langust.

Võrreldes tänavuse tipuga 18. veebruaril on tänaseks OMXT langenud pisut üle 25 protsendi. Umbes samal perioodiga on Vilniuse indeks langenud 14 ja Riia oma 6,5 protsenti.

Kogu maailma börsid on täna olnud languses, kuna Ühendriikide krediidireitingut kärbiti ja Euroopa võlakriis ei näita samuti raugemise märke.

USA olulisemad börsiindeksid S&P 500 ja Nasdaq langesid pärast kauplemise algust esimese veerandtunniga (16.45 EEST) üle 2,3 protsendi.