Suurim langeja on täna olnud Tallinna Kaubamaja, mille langus oli kella 10.31 seisuga 11,5 protsenti. Arco Vara langus on olnud 11,14 protsenti.

Baltika on miinuses 8,49 protsendiga.

Järsk kukkumine sai alguse juba nädala algul ning võrreldes teisipäevaga on börsiindeks OMX Tallinn kukkunud kümnendiku. Tänane langus on püsima jäänud 5-6 protsendi juurde. Kui enne kella 11 oli börsiindeks kukkunud 7,3 protsenti, siis kella 12.30 oli tänane kukkumine taandunud viiele protsendile.

Tegu on reaktsiooniga langusele Londoni, USA ja Aasia börsidel. Neljapäeval langesid Euroopa aktsiaturud tasemele, mis on võrreldav 2008. aasta finantskriisi aegsega.

Kommenteerib LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa:

"Langus Tallinna börsil on tekitatud peamiselt globaalsete aktsiaturgude müügilainest. Investorid on kaotamas usku globaalse majanduskasvu taastumisse ning samuti rõhuvad meeleolusid Euroopa riikide ja ka USA võlaprobleemid. Seetõttu soovitakse märgatavalt riske vähendada ning positsioone aktsiaturgudel vähendada. Baltikumi aktsiaturud on sõltuvad globaalsete turgude sentimendist ning suur müügilaine võõrsil tekitab ka kohalikes investorites kartusi tulevikus osas.

Siiski on erinevalt globaalsetest kartustest viimased Eesti majandusnäitajad olnud tugevad ning samuti on kohalike ettevõtete finantstulemused pigem positiivselt üllatanud. Seega vähemalt Baltikumi ei ole veel märke kasvu aeglustumisest. Samuti on LHV Panga arvates mitmete börsil kaubeldavate ettevõtete hinnatasemed langenud praeguseks soodsale hinnatasemele, kui vaadata fundamentaalnäitajaid. Pikaajalisele investorile leidub hetkel Tallinna börsil ostukohti, kuid samas ei saa ka välistada, et globaalse pessimismi foonil turulangus jätkub. Seetõttu on raske prognoosida turgude lähiaja liikumist, kuna investorite kindlustunne ning meeleolud on hetkel väga muutlikud."