Aasta võib tunduda ebameeldiv, kuid meenutame, et kolmel eelneval aastal oli igal aastal vähemalt 15 protsendine positiivne tootlus. Tegemist on halvima aastaga alates aastast 2014, kui indeks langes 7,7 protsenti.

Leedu aksiaturg pääses väikema, 5,6 protsendise langusega ja Läti aktsiad langesid 6,7 protsenti. Balti riikide börsid pääsesid suhteliselt tagasihoidliku langusega.

Aktsiate lõikes on pilt selline, et suurima kukkumise tegi Skano aktsia, mis taandus 41,9 protsenti. Baltika aktsia langes 35,7 protsenti, Nordecon 27,6 protsenti ja börsi alternatiivnimekirjas olev Linda Nektar 26,2 protsenti. Vähemalt 10-protsendise languse tegid ka Silvano FG, Tallinki, Harju Elektri ja Ekspress Grupi aktsiad.

Vähemalt viis protsenti taandusid T1 kaubanduskeskuse valmis saanud Pro Kapitali, LHV, Tallinna Kaubamaja ja Tallinna Vee aksiad. Miinusmärk oli aktsia hinnaliikumise ees ka Trigon PD aktsial.

Leidus ka vastuvoolu kulgejaid. Suurima tõusu tegi keerulisel ajal börsile jõundud Tallinna Sadama aktsia. See kallines aktsiate avaliku pakkumise hinnaga võrreldes viiendiku. Vähemalt viis protsenti tõusis Efteni kolmanda fondi osak ja Arco Vara aktsia. Plusspoolelt leiame ka Merko Ehituse ja PRFoodsi aktsiad.

Kokkuvõtvalt tuli koduturul kaotus suhtega 13 : 5.

Viimase paari kuu maailma börside arenguid vaadates tundub üha enam küsimärgi all olevat Enefit Greeni 2019. aastal börsile minek, kui just investorite meelestatuses ei toimu muutust paremuse suunas.