"Meie andmetel valmistub üks ettevõte tõepoolest börsile tulema ja praeguste plaanide kohaselt võiks see toimuda enne jaanipäeva," kinnitas NASDAQ OMX Tallinna börsi juht Andrus Alber. Tema sõnul ei ole börs seni saanud ei noteerimistaotlust ega prospekti ning seetõttu ei saa ta ka täpsemalt kommenteerida, kirjutab Äripäev.

Äripäevale teadaolevatel andmetel on üks tõenäolisemaid IPO korraldaja Ida-Virumaal tegutsev Viru Keemia Grupp. Ettevõtte juhatuse esimehe Priit Rohumaa kinnitusel pole VKG-l lähiaastatel plaanis IPOt korraldada. "Börsile minek on eelkõige omanike otsus, praegu ettevõte selles suunas ei tegutse," kinnitas ta.

Teine võimalik börsile suunduja on BLRT Grupp, kes on viimastel aastatel jõudsalt mahtusid kasvatanud ja kes on välja käinud mastaapsed laienemisplaanid. Teisalt on ettevõttel võlgu vähe. "Praegu ei ole börsile minek meie ettevõtte jaoks aktuaalne. Mida toob aga tulevik, elame, näeme," kommenteeris võimalikke börsiplaane BLRT kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets.

LHV Panga juhataja Erki Kilu sõnul pangal plaane börsile minna praegu küll ei ole. "Sel aastal kindlasti mitte, selleks on liiga vara veel," sõnas ta. Kilu arvas, et see võtab ikka aastaid veel aega, kuna kõigepealt on vaja ärimahtusid kasvatada, alles siis on põhjust börsile mineku peale mõelda.

Üheks tõenäoliseks aktsiaemissiooni korraldajaks peetakse ka Jüri Vipsile kuuluvat ABC Gruppi või sellega seotud ettevõtteid. "Mina ei ole ABC Grupi börsile minekust kuulnud. Mis agentuur teile seda rääkis?" reageeris ABC Grupi omanik Jüri Vips küsimusele, kas ettevõte korraldab sel aastal Tallinna börsil IPO. Kui mõni aasta tagasi oli Vipsil kindel plaan börsile minna, siis eelmisel suvel väitis ta, et kolme aasta jooksul ettevõtet börsile ei viida. Seekord Vips börsile minekut enam nii kindlalt ümber ei lükanud, vaid tõi veidi umbmääraseid selgitusi. "Praegu pole meil selleks vajadust, sest meil pole nii suuri laienemisplaane. Börsilt raha kaasamiseks peab olema seda ka kusagil kasutada," põhjendas ta. Samas väitis ta, et seda ei tea kunagi, millal vajadus tekib. Vips lubas, et maikuu jooksul on oodata üht suurt uudist.