Täpsetest numbritest linnapea esialgu rääkida ei tahtnud, kuid märkis, et algsest eelarvest tuleb kärpida 5-10 %.

"Pärast riigi negatiivset lisaeelarvet, millega Tallinnalt võeti maha väga suured summad nii hariduse kui lasteaedade kui kultuuri pealt, me muidugi ilma negatiivse eelarveta toime ei tule," sõnas linnapea. Savisaar tõi lisaeelarve koostamise põhjusena välja ka üksikisiku tulumaksu langemise.

Samas märkis linnapea, et kavatsetakse aktiivselt hätta sattunud linlasi ning ettevõtjaid rahade ümbersuunamisega abistada. Juba homme kavatseb linnavalitsus vastu võtta abipaketi linnarahvale ja ettevõtetele.

Savisaare sõnul plaanitakse luua sotsiaalseid töökohti, aidata ettevõtteid, kes loovad uusi töökohti või säilitavad praegusi kohti. Seda näiteks selle abil, et pakutakse ettevõtetele soodsamat renti.

Muuhulgas märkis linnapea Edgar Savisaar, et edasi tuleb lükata ka linnavalitsuse uue hoone ehitus. "Loodan, et mitte pikaks ajaks, aga siiski lükkame selle edasi, kuigi arhitektuurikonkurss on juba korraldatud," märkis ta ja lisas samas, et kärped ei tähenda siiski kõigele vaatamata seda, et kõik plaanitud objektid pooleli jäetaks.

Kärped ootavad kõiki valdkondi

Tallinna linnakantselei finantsteenistuse juhi Katrin Kendra sõnul vaadatakse üle kogu eelarve, seega ei saa tegelikult hetkel veel välja tuua, kas osaliselt lükatakse projekte tulevastesse aastatesse või saab need ellu viia lihtsalt odavamalt.

"Linnapea räägib nii nagu asi on. Täna oleme negatiivset lisaeelarvet arutades rääkinud tõepoolest kuni 10 protsendi ulatuses kärbetest," rääkis Kendra Päevaleht Online'ile.

"Vaatame läbi kogu eelarve otsast lõpuni läbi, nii kulude kui investeeringute arvelt. Kõik vaadatakse läbivalt üle ja otsustatakse kust ja kui palju kokku hoida on võimalik," sõnas ta.

Kendra möönis siiski, et kindlasti  lükkub igas valdkonnas midagi edasi, seega ootavad kärped näiteks kultuuri, sporti kui teetöid

 "Kui asju tuleb vähendada, siis vähendamisotsus saab olla kahetine: saab muuta objekti maksumust ja teine variant tähendab teatud objektide edasilükkamist," selgitas Kendra, "See puudutab kindlasti kõiki valdkondi."