Inimeste osakaal, kes arvavad, et Sakala Keskusele võiks kindlasti või pigem võiks uue ilme anda, on võrdne nii pealinnas kui ka ülejäänud Eestis. AS Uus Sakala nõukogu liikme Peeter Rebase sõnul on Sakala Keskuse lõplik projekt valmimas lähiajal ning seetõttu oli arendajatele oluline välja selgitada kõigi nende arvamus, kes kultuurikeskust edaspidi igapäevaselt kasutama hakkavad. ?Kahe kolmandiku tallinlaste toetus annab meile kindlust, et liigume õiges suunas,? tundis Rebane heameelt. Võrreldes eelmise aasta juulikuuga on uue Sakala Keskuse toetajate arv kasvanud 22% ning kindlate vastaste arv langenud kolm korda ehk 7 protsendini kõigist vastanutest.

?Enim pooldasid ümberehitamise eestlastest intervjueeritud, kelle hulgas oli toetajate osakaal isegi 71%,? märkis uuringujuht Liis Grünberg. ?Keskmisest positiivsemalt suhtuvad Sakala Keskuse ümberehitamisse ka 20-39-aastased, eraettevõtjad, juhtivtöötajad, ametnikud, teenindajad ja kodused Eesti elanikud,? lisas Grünberg. Arvamusküsitluse raames intervjueeris ES Turu-uuringute AS käesoleva aasta augustikuus ligi 1000 inimest üle Eesti.

Sakala Keskuse ümberehitamise projekt on linna poolt pooleteise aasta jooksul mitmeid kordi täiendamiseks tagasi saadetud, kuid tänaseks on jõutud arendajatega ühisele arusaamisele. ?Oleme hoone mahu viinud kooskõlla vana detailplaneeringuga ja võtnud arvesse kõik linnavalitsuse ja asjaomaste komisjonide märkused,? ütles Rebane. Sel nädalal antakse projektile veel viimane lihv ning pärast kauaoodatud heakskiidu saamist linnavalitsuselt võivad nõukogudeaegseks kongresside paleeks ehitatud Sakala Keskuse ümberehitustööd kaasaegseks kultuurikeskuseks alata.

Sakala Keskuse uuendamise projekt näeb ette rekonstrueeritavasse hoonesse ja juurdeehitusse integreeritud kultuuri- ja vaba aja keskuse rajamise, kuhu tuleb ka mitme saaliga kinokeskus CINAMON. Lisaks kinole on uude keskusesse planeeritud multifunktsionaalne saal, kahe saaliga arthouse-kino, raamatu- ja muusikapood, kunstigalerii, uue meedia keskus, terviseklubi ja palju muud huvitavat. Sakala Keskusesse kolivad ka Eesti Filmi Sihtasutus, Tallinnfilm ja mitmed teised kultuuriinstitutsioonid.