Juba 8. septembril alustavad ettevõtjad kahekuulise õppetsükliga, mille raames antakse osalejatele ettevõtlusalased baasteadmised ja nõustatakse rakendatava äriplaani koostamisel. Õppetsükkel lõpeb äriplaani kaitsmisega, mille eduka läbimise korral omistatakse ettevõttele inkubaatori ettevõtte staatus, teatas sihtasutus.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid juhatuse liikme Anu Lõhmuse hinnangul põhjustas inkubatsiooniteenuste vastu tavapärasest suuremat huvi eelkõige septembris avatav Loomeinkubaator.

“Enam kui pooled taotlejatest tegutsevad kas täielikult või osaliselt loovmajanduse valdkonnas, mis on elav tõestus sellest, et majanduskriisi süvenedes ärkab inimestes enam loovus ja ettevõtlikkus,” sõnas Lõhmus. “Meie ettevõtjate liitumisstatistika näitab 2009. aasta lõikes selget kasvutrendi, mille jätkumist võib oodata ka lähitulevikus.”

Hetkel tegutseb Sihtasutuse Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid raames kolm inkubaatorit: väiketootmisele orienteerunud Kopli inkubaator, teenussektori arendamisele suunatud Ülemiste inkubaator ja loovmajanduse edendamisele suunatud Loomeinkubaator. 22. septembril Veerenni tänaval Baltika kvartalis avatavasse Loomeinkubaatorisse on oodatud ettevõtlikud loovisikud, kes soovivad loomingulise tegevusega jätkata äriühinguna, kuid vajavad selleks ettevõtluskonsultantide nõu ja tuge, toetavat keskkonda ning koostöövõrgustikku.

Sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on ettevõtluse tugistruktuur, mille eesmärgiks on pakkuda alustavatele ettevõtjatele ärialustus-, äriarendus- ja äriruumiteenuseid, et maandada noorte ettevõtete stardiriske ning tõsta nende konkurentsivõimet.