Euroopa kooli katusele paigaldatud päikesepaneelid võtavad 72,6 ruutmeetrit ja nende prognoositav aastane tootmismaht on 11 MWh. Käesoleva aasta lõpuks on kavas katta päikesepaneelidega ka teine pool hoone katusest, mille tulemusena väheneb koolimaja elektrivajaduse täitmiseks atmosfääri paisatav CO2 kogus ligi veerandi võrra.

Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul ei olnud koolihoonele moodsate päikesepaneelide paigaldamise taga isegi niivõrd saadav rahaline kasu vaid ennekõike jätkusuutliku majandamise ning rohelise mõtlemise ja mõtteviisi propageerimine nii kooliõpilaste seas kui linnakus üldisemalt. "Soovime Ülemiste Citys näidada, et äri tuleb ajada vastutustundlikult, muidu pole kellelgi tulevikus kohta, kus üldse äri ajada," märkis Nõlvak.

Ülemiste Citys paiknevas Euroopa koolis on esindatud 36 eri rahvusest lapsed ning kokku on õpilasi 94. Õppetöö toimub peamiselt inglise, prantsuse ja saksa keeles. Päikesepaneelid paigaldas Euroopa Kooli katusele Ülemiste Cityt elektrienergiaga varustav Dvigatel Energeetika.