"AS-i Tallinna Farmaatsiatehas kasuks seatakse esmalt kolmeks aastaks hoonestusõigus," ütles AS Lasnamäe Tööstuspark juhatuse esimees Rein Pinn. "Lepingu tingimuste täitmisel - kinnsitute hoonestamise ja seal äritegevuse alustamise korral - saab farmaatsiatehas seejärel krundid välja osta. Nende kinnistute pindala on kokku ligi 10 000 ruutmeetrit."

Pinni sõnul on nõukogu küll oma valiku teinud, kuid korra kohaselt vajab linna äriühingu nõukogu otusus linnavalitsuse kinnitust. Tööstuspargi 18 kinnistust 15 on nüüdseks juba müüdud või hoonestusõigusega koormatud, ülejäänud kolme kinnistu puhul on kandidaat välja valitud.


"Lasnamäe Tööstuspark on osutunud linna jaoks väga vajalikuks ja edukaks ettevõtmiseks," ütles abilinnapea Jaanus Mutli. "Ettevõtetel oli nende tööstusmaakruntide vastu väga suur huvi. Seda arvestades otsib Lasnamäe Tööstuspark uusi alasid, kuhu tööstusparki edasi arendada."


Kinnistute müügist ja kinnistutele hoonestusõiguse seadmisest saadud rahaga finantseerib AS Lasnamäe Tööstuspark tööstuspargi infrastruktuuri rajamist. "Nüüdseks on infrastruktuur juba täies ulatuses välja ehitatud ning esimesed ettevõtted juba töötavad," ütles Pinn. "Oleme arvestanud, et hiljemalt 2009. aasta sügiseks peaks tööstuspark täielikult välja ehitatud olema." Mutli sõnul saavad Lasnamäe Tööstuspargis tegutsevates ettevõtetes tööd vähemalt 1800 inimest.


Infrastruktuuri rajamisega alustati augustis 2005 ning sellega jõuti lõpule käesoleva suve hakul, esimesed kinnistud pandi enampakkumisele mullu mais. Üks tuntumaid Lasnamäe tööstusparki kolivaid etevõtteid on Baltika AS.
AS-i Lasnamäe Tööstuspark otsustas asutada Tallinna Linnavolikogu 2004. aasta kevadel. Loodud äriühingu põhiülesanne on Lasnamäe tööstuspargi infrastruktuuri rajamine ja kruntide võõrandamine tootmis- ja äriettevõtetele.