Hotelli värvati peamiselt klientide teenindamisega seotud personali nagu vastuvõtu- ja restoranitöötajad ning toateenindajad. Ühtlasi oli palju kandideerijaid finantsvaldkonna ja müügiosakonna ametikohtadele, teatas Hilton pressiteenistuse vahendusel.

Hilton Tallinn Park personalijuhi Ulvi Parksepa sõnul oli huvi hotelli tööle kandideerimisel kõrge ning soovijad pidid läbima mitmeid erinevaid hindamisvoore. “Ennekõike soovisime endale leida entusiastlikke inimesi, kes hindavad võimalust alustada tööd rahvusvahelises ettevõttes, mis avab mitmekülgseid karjäärivõimalusi,“ rääkis Parksepp.

Personalijuhi sõnul on ametisse astunud töötajad juba alustanud Hiltoni koolitus- ja väljaõppeprogrammi läbimist. “Alustame Hiltoni ettevõttekultuuri ja väärtusi tutvustavatest koolitustest, seejärel keskendume konkreetse töörolliga seotud ettevalmistusele, millele järgneb väljaõpe töökohal. Hiltoni organisatsioonikultuuri eripära on, et töötajate koolitamisele pööratakse suurt tähelepanu, ja seda mitte ainult ametikohale asumisel, vaid ka töötamise vältel,” ütles Parksepp.

“Kuivõrd Hiltoni rahvusvahelised ametistandardid on kõigis riikides sarnased, siis on Hilton Tallinn Parki töötajatel võimalik asuda tööle samas ametis ka mõnes teises riigis. Hilton toetab igati oma töötajate arendamist ka rahvusvaheliste töökogemuste kaudu. Erandlik pole ka välja- või täiendõpe mõnes teises Hiltoni hotellis,” lisas Parksepp.

Hilton Tallinn Park hotell avatakse 9. juunil.