"Üüri tuba üheks kuuks!" kutsub üles Tallinna kesklinnas asuv neljatärnihotell Hestia Hotel Euroopa. Kuu aega hotellitoas elamist maksab 450 eurot, ent erinevalt Mustamäe korterist ei pea lisaks maksma ei vee, elektri, prügiveo, interneti ega ka kütte eest ja rätikuid ning voodipesu vahetatakse kolm korda kuus. Hommikusööki küll hinnas ei sisaldu, ent toas on ka minikülmik ja veekeedukann, nii et soovi korral saab endale lihtsama hommikusöögi ka otse hotellitoas korraldada.

Kuna pakkumine on väljas olnud alles kaks nädalat, ei saa Hestia tegevjuhi Kaisa Mailendi sõnul veel kokkuvõtteid teha, küll aga on neil kogemus samasuguse pakkumisega kevadise eriolukorra ajast.

Ta tõdeb, et kevadel oli nende täitumus igal juhul väike ja sellest pikaajaline toaüürimine moodustas umbes kümme protsenti. Klientideks olid kas kohalikud, kes vajasid seda töö või eneseisolatsiooniks eraldumise vajaduse tõttu või siis välismaalased, kes olid Eestisse n-ö lõksu jäänud ega saanud tagasi sõita.

"Nemad olid meil ikka mitu nädalat," iseloomustab Mailend.

"Kevadel ei suutnud airBnB oma formaati kiiresti pikemaks peatumiseks ümber muuta, meie reageerisime kiiremini," ütleb ta.

Sügiseks prognoosib ta aga veelgi tagasihoidlikumalt pikaajalist toaüürimist.