„Tallinna Kaubamaja kontserni jaoks tähendab osaluse omandamine sisenemist autode müügi- ja teenindusturule,” ütles Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp. „Esimese sammuna hakkame müüma Eestis, Lätis ja Leedus Kia-sid, millel lähialal tuleb välja uus, Euroopa tehases valmistatud ambitsioonikas mudel Kia cee’d. Kia cee’d-ile antakse esmakordselt Euroopas 7-aastane garantii ning Euroopas tootmine vabastab selle sõiduki ka EL-i impordi tollimaksust. Osaluse omandamisega tegutsevas ettevõttes saab Kaubamaja kontsern endale Kia sõidukite müügi- ja teenindusvõrgu kõikides Balti riikides. Samuti on kavas hakata tulevikus müüma ka teisi automarke.”

„Automüük on Tallinna Kaubamaja kontserni jaoks uus ärisuund,” selgitas Raul Puusepp. „Selveri kett rajab uusi super- ja hüpermarketeid Eestis ning peagi ka Lätis, mis võimaldab ketil kasvada. Samas tuleb kontserni täiendavaks kasvuks kaasata uusi ärisuundi. Hiljuti tõime turule oma krediitkaardi, nüüd alustame automüügiga. Tegemist on järgmise sammuga, kus Tallinna Kaubamaja kontsern laieneb ühe ärisuunaga Eestist väljapoole, lisaks Lätile ka Leedu turule. Tallinna Kaubamajale pakub automüügil täiendavaid võimalusi üle 244 000 kliendiga püsikliendibaas.”

Koos Kia Auto AS-iga omandab Tallinna Kaubamaja ka 100%-lised osalused OÜ-s Ülemiste Autokeskus Eestis ning Kia Auto UAB-s Leedus. Kia Auto AS-il on koos eelnimetatud ettevõtetega 19 edasimüüjat, millest 8 on Eestis, 8 Leedus ja 3 Lätis. Leping jõustub pärast Konkurentsiametilt heakskiidu saamist.

Tallinna Kaubamaja AS (www.kaubamaja.ee) kontserni kuuluvad Tallinna Kaubamaja, Tartu Kaubamaja, 21 kauplusega super- ja hüpermarketite kett AS A-Selver, Selver Latvia SIA, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, TKM Latvia SIA ning AS Rävala Parkla. Tallinna Kaubamaja kontserni 2006.a. 9 kuu netokäive oli 2,96 miljardit krooni. Kontsernis on ligi 2400 töötajat. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Väärtpaberibörsil.