Kevad toob moemaailma aktiivset ja energilist uut stiili. Moes on minipikkused, uljad värvid ja läikivad materjalid. Kevad soosib šikilt sportlikku, kuid elegantset riietust, teatas Tallinna Kaubamaja.

„Minipikkus teeb ilma nii kostüümide, kleitide, kui pükste disainis,” selgitas Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. „Mini tasub kanda šikilt sportlikus, rokihõngulises, hooletult asjalikus või poisilikus laadis. Võib öelda, et käes on meeste unistuste kevad. Naiste lemmikrõivasteks on miniseelik ja pilkupüüdev lühike jakk, meestel sale hele ülikond ja dressipluus.”

"Kasutusel on puhas ja lihtne disain, mis on vastand pikalt valitsenud romantilisele ja ajaloohõngulisele stiilile,” rääkis Kristiina Herodes. „Praktilises disainis on uut energiat ja veetlust. Samas käib lihtsus koos isikupäraste kapriisidega – ootamatud värvilaigud, pildiga T-särgid ülikonna varjus, kandid või elurõõmsad lisandid. Muidu lihtsa moemaastiku põnevaimad vormimängud toimuvad varrukatega, suurimaks moeviguriks on puhvvarrukad.”

Kristina Herodese sõnul iseloomustab puhtus ja värskus ka kevadrõivaste värvivalikut. „Värvid on konkreetsed, lemmiktoonid on sinine, must, valge ja hõbe. Lisaks kollane, korall, lilla, millele loovad baasi hall, khaki, beež ja pastellitoonid. Näiteks teksamaailmas on sellel kevadel enim kasutusel ühetooniline tume teksasinine.”
„Kangamustrites teevad ilma täpid ja triibud, samuti trükitud või huvitav vinüüliläikeline pind. Suurim selle kevade moehitt on lakknahk, mida kasutatakse erinevate aksessuaaride, näiteks kottide ja lisandite juures,” rääkis Herodes. „Kingade valik on kevadel eriti rikkalik. Kasutusel on ümar nina, toekas kõrge konts, platvorm ja plokk-konts. Aksessuaaridest on soosingus veel glämm-rokk stiilis needid, ketid, metallkangad ja loomamustrid. Palju kasutatakse ka tähendusega motiive, südamed sobivad kaunistama kõike, kingi, kotte, vööd, kaelakeed, kõrvarõngaid jne.”
„Kuna sellel aastal on puhas ja isikupärane disain väga hinnas, siis on kindla peale minek valida riided tunnustatud kaubamärkide Guess by Marciano, Caramelo, Oui, French Connection, S. Oliver jt seast,” rääkis Tallinna Kaubamaja ASi turundusosakonna juhataja Anne-Liis Ostov. „Oleme Kaubamaja tootevalikusse kaasanud moe tipptegijate kollektsioone, et kõige värskem mood jõuaks lihtsalt ja mugavalt meie klientideni.”