"Kaubamaja kontsernile algas tänavune aasta väga hästi – rekordiline käibekasv on põhjendatav nii Tallinna Kaubamaja viimaste aastate parima tulemusega, Selveri-keti pikenemisega kui ka mullu avatud uue Tartu Kaubamaja erakordselt kiire käivitumisega," ütles Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp.

„Jaekaubanduses, seda eriti kaubamajade puhul, on I kvartal traditsiooniliselt aasta nõrgim, kuid tänavu kasvasid sel perioodil märgatavalt Tallinna Kaubamaja kontserni kõik äriüksused ning püsisid seejuures ka kasumis,” lisas Raul Puusepp.

Tallinna Kaubamaja ASi äriarvestuse osakonna juhataja Sirli Söömeri sõnul oli I kvartalis kontserni müügipinna suuruseks 57 623 ruutmeetrit, kasvades aastaga 35%.

"Valdkonniti vaadates ulatus Kaubamaja kontserni kuuluvate super- ja hüpermarketite käive I kvartalis 608 miljoni kroonini ja puhaskasum ligi 16 miljoni kroonini. Aastatagusega võrreldes kasvas käive 76% ja kasum 132%," selgitas Sirli Söömer. "Kaubamajade käive Tallinnas ja Tartus kokku oli 251 miljonit ning kasum 1,6 miljonit krooni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vastavalt 53 ja 5,8 miljoni krooni võrra."

Kontserni oma kaupluste ja müügimajadega seotud kinnisvara halduse käive oli tänavu I kvartalis 28 miljonit krooni ning kasum ligi 13 miljonit krooni.