Käesoleva aasta esimese kvartali konsolideeritud auditeerimata müügitulu ulatus 1,4 miljardi kroonini, mida on kuus protsenti vähem kui mullu samal ajal, seisis ettevõtte börsiteates.

Eelmainitud perioodi kahjum oli 5,9 miljonit krooni, vähenedes aastataguselt 52,3 miljonilt kroonilt 89 protsendi võrra.

„Usun, et Eesti majandus on saavutamas oma põhja, langus enam oluliselt süveneda ei tohiks. Sellele viitab ka siinse jaekaubandusturu praegune seis. Majandustulemused on paranemas, ettevõtted on optimistlikumad ja tarbijad on pisitasa muutumas aktiivsemaks,“ ütles Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp.

Samas lisas ta, et eufooriasse on siiski vara laskuda – nii mõjutasid kontserni müügitulemusi esimeses kvartalis toiduainete veelgi odavnenud hinnad. Sisetarbimisele mõjus märkimisväärselt nõrgendavalt ka kõrge tööpuudus, mis tulenevalt sesoonsusest on suveajal eeldatavalt veidi paranemas.

„Kontsern jäi esimeses kvartalis veel väikesesse kahjumisse, kuid usun, et aasta lõpetame kasumiga,“ tõdes Raul Puusepp.

„Kahjumit suutsime oluliselt vähendada eelkõige opereerimis- ja tööjõukulude kokkuhoiuga, sulgesime ebarentaablid kauplused ning samuti vähenesid esimeses kvartalis meie finantskulud. Esimesse kvartalisse jäid osaliselt ka veel Läti Selverite sulgemisega kaasnenud kulud,“ lisas ta.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvate Selveri super- ja hüpermarketite käive oli tänavu esimeses kvartalis 1,1 miljardit krooni, kahanedes aastaga 4% võrra, seejuures Eesti turul näitas Selverite müügitulu vaid 2 protsendilist langust. Samas teenisid Selverid Eesti turul esimeses kvartalis 9,9 miljonit krooni kasumit. Selveri Läti tegevuse külmutamisega seotud kulud olid antud perioodil 19,6 miljonit krooni.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvad AS Tartu Kaubamaja, A-Selver AS, Selver Latvia SIA, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, SIA TKM Latvija, Kia Auto AS, OÜ Ülemiste Autokeskus, KIA Auto UAB, Kia Automobiles SIA, OptiGroup Invest OÜ, OÜ TKM Beauty, OÜ TKM Beauty Eesti, OÜ Suurtüki NK, AS ABC King, Suurtuki SIA, ABC King SIA ning Rävala Parkla AS. Tallinna Kaubamaja kontserni 2009. aasta käive oli 6,4 miljardit krooni. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil.