Tehing jõustub tänasest, Eesti ja Läti Konkurentsiametid on selle varem heaks kiitnud. Kogu tehingu baashinnaks on 159,9 mln krooni.
Vastavalt ostu-müügilepingule selgub tehingu lõplik maksumus pärast lepingus ettenähtud protseduuride läbimist ja kõigi eelduste kohaselt toimub see hiljemalt septembris 2008.
„Ühendame ühise juhtimise alla ABC Kinga ja veebruaris ostetud Suurtüki Kinga- ja Nahaäri kauplused ning tegutseme tekkinud sünergia abil oma eesmärgi nimel, mis on olla juhtiv jalatsimüüja Balti regioonis,“ ütles Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp.
Tehinguga omandab Tallinna Kaubamaja kokku 14 ABC Kinga kauplust - Tallinnas 5, mujal Eestis 4 ja Lätis 5 poodi.
„Võrreldes maikuus avaldatud tehingu detailidega, on tänaseks lisandunud ka Eestis väljaspool Tallinna tegutsevate ABC Kinga kaupluste ost, mida seni opereeris frantsiisilepingu alusel OÜ ABC Saare,“ lisas Puusepp.
ABC Kinga Eesti ja Läti kaupluste kogukäive oli 2007. aastal ligikaudu 220 mln krooni ja kasum 20 mln krooni.
Koos käesoleva aasta veebruaris ostetud Suurtüki Kinga- ja Nahaäriga, mille käive oli möödunud aastal 100 miljonit krooni, on Kaubamaja kingamüügikettide kogukäive nüüd üle 320 miljoni krooni, millele lisandub jalatsimüük meie kaubamajades ja hüpermarketites.
„Seega võime ennast õigustatult pidada üheks Eesti jalatsituru liidritest,“ tõdes Puusepp.
Puusepa sõnul ei vaatle Kaubamaja kontsern koduturuna juba mõnda aega mitte ainult Eestit, vaid kõiki Baltimaid koos.
Sel aastal laienetakse Lätti Selveri ketiga, aktiivne tegevus kõigis Baltimaades toimub ka KIAde müügi alal ning lähematel aastatel laieneb Lätti ja Leetu ilukaupluste kett I.L.U., mille esimene pood avatakse sel aastal Pärnus.
„Kaubamaja eesmärk on laiendada tegevust nendes ärivaldkondades, milles oleme olnud traditsiooniliselt tugevad. ABC kingaketi omandamine annab meile võimaluse jätkata aktiivset tegevust ja laienemist nii Eestis kui ka Eestist väljapoole meie jaoks olulises jalatsiäri valdkonnas,“ lausus Puusepp.
„Oleme seadnud eesmärgiks laieneda kingaäriga ka Leedu turule,“ rääkis Puusepp.
Ta lisas, et ABC King, mis on 5000 kauplusega üle-euroopalise Ariston-Nord-West-Ring Schuh GmbH (ANWR) sisseostugrupi liige, annab Kaubamajale olulise baasi muuta jalatsikaubandus perspektiivseks ja kasumlikuks ärisuunaks.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvad Tallinna Kaubamaja AS, Tartu Kaubamaja AS, AS A-Selver, Selver Latvia SIA, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara OÜ, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, TKM Latvia SIA, Kia Auto AS, OÜ Ülemiste Autokeskus, OptiGroup Invest OÜ, Kia Auto UAB, SIA Kia Automobiles, TKM Beauty OÜ, TKM Beauty Eesti OÜ, TKM Shoes OÜ, Rävala Parkla AS ning jalatsimüügikett Suurtüki Kinga- ja Nahaärid.
Tallinna Kaubamaja kontserni 2007. aasta käive oli 5,9 miljardit krooni.
Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil.