Endise Kalevi kommivabriku piirkonda, 13,31 hektari suurusele planeeringualale tulevad nii äri- ja büroomajad kui ka neid teenindavad uued tänavad. Varem asusid selles kvartalis peamiselt tootmishooned, mis on lammutatud või büroodeks kohandatud. Viimastes paiknevad näiteks Politseiamet, Piirivalveamet ja Põhja Politseiprefektuur. Planeeritav ala külgneb Tallinna kahe suurema magistraali - Järvevana tee ja Pärnu maanteega.


Piirkonna hoonestus on tekkinud eri aegadel ning majad on väga eriilmelised. Suurem osa hoonetest on vanad tööstushooned, mis on minetanud esialgse otstarbe.


Teemaplaneeringus „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas“ on soovitatud kavandada sellele alale tänavaäärsete hoonete taha jäävasse hoovi mitmeotstarbelisi kõrghooneid, kusjuures neisse tuleb rajada ka parkimiskorrused. Tornmajadesse nähakse ette umbes 600 korterit. Kõrghaljastuse ja avaliku ruumi minimaalne osakaal peab piirkonnas olema kokku vähemalt 20 protsenti.


Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Skanska EMV. Firma soovib muuta kvartalis asuvate kruntide piire ja sihtotstarbeid ning planeerida alale kolm linnaruumiliselt eriilmelist kvartalit äri- ja eluhoonete ehitamiseks.


Detailplaneeringu eskiisi koostas OÜ Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk.