Angehrn kuulub nende maailma tipplektorite hulka, kelle 1,5 tundi ettekande tasud ulatuvad meedia andmetel 40 000-50 000 euroni, tema seminaripäeva hind ulatub aga 100 000 euroni.

Ekspordikonverentsi korraldusmeeskonna eestvedaja Anu-Mall Naaritsa sõnul on muutuste juhtimisest kõnelev Angehrn Eestis esmakordselt. Kui suurt tasu maksid seminari korraldajad Angehrnile Naarits ei öelnud, kuna esinemistasud on konfidentsiaalsed.

“Tean vaid, et teda on väga keeruline üldse kuhugi esinema saada, sest tema ajagraafik on paigas juba kaks aastat ette ja minu teada ei õnnestu teda ka ülemakstes kuhugi meelitada,” lausus Naarits.

Naaritsa sõnul on Angehrni kõrge tasu üheks põhjuseks kindlasti tema uurimisvaldkond – muudatuste juhtimine. “Nimelt toimuvad organisatsioonides pidevalt suured muutused kui vahetuvad juhid, võetakse vastu uusi strateegiaid või liitutakse mõne teise ettevõttega,” selgitas Naarits.

“Ei Eesti ega ka paljudes muudes riikides pole juhtidele ülikoolides õpetatud, kuidas organisatsioon muudatuste korral kaasa tõmmata nii, et muutused toimuks sujuvalt ja muudatused ka tegelikkuses oma eesmärgi täidaks ja organisatsiooni hoopis seesmiselt ei lõhestaks. Näiteks Eestis on viimasel ajal palju räägitud Estonian Airi uue juhi kõrgest palgast ja ülikõrgetest ootustest temale, kuid lennufirma kasumisse pööramisel ei pruugi võtmeküsimus sootuks olla muudatuse vajadustest aru saamises, vaid selles, kas uus juht suudab aastakümneid samas süsteemis töötanud inimesed endaga kaasa tõmmata ja nad uutmoodi mõtlema ja tööle inspireerida. See on praegu kogu maailmas väga kuum teema ja selle valdajaid vaid üksikuid.”

Maailma Ekspordikonverentsile oodatakse vähemalt 200 osalejat kokku viielt kontinendilt.