Eesti Energia hakkab alates 2013. aastast soojusenergiat tarnima Iru elektrijaama rajatavast jäätmeenergiaplokist ning AuraGen valmivast hakkepuidukatlamajast, teatas Tallinna Küte.

„Tallinna Küte viis konkursi läbi eesmärgiga suurendada Tallinna soojamajanduses kohalike kütuste osakaalu ja vähendada soojuse hinda.

Tallinna Küttele on väga oluline pikaajaline partnerlus ja tarnekindlus ning konkursi tulemusena leidsime kaks ettevõtet, kellega koostöös suudame tagada tallinlastele taskukohase toasooja.

Konkursil edukaks osutunud ettevõtted hakkavad tootma soojusenergiat jäätmetest ja biomassist ning see on kooskõlas Tallinna Kütte eesmärgiga piirata maailmaturu hindadest sõltuvast gaasist toodetud soojusenergia osakaalu,“ sõnas AS Tallinna Küte juhatuse esimees Priidu Nõmm.

Vastavalt hanke tingimustele omandab iga leping järjekoha vastavalt pakkumiste paremusele. Tallinna Küte ostab AuraGenilt soojust siis, kui kaugküttevõrgu vajadus ületab Eesti Energia lepingus sätestatud maksimaalse müügimahu.

Nelja osalejaga konkursil tunnistati mittevastavaks OÜ Maardu Elektrijaam pakkumine ning see lükati tagasi, kuna pakkumise finantsiline ja sisuline pool ei vastanud hankedokumentide nõuetele.

Lisaks eelnevale tegi Maardu Elektrijaam Tallinna Kütte hinnangul majanduslikult põhjendamatu pakkumise, mille kohta Maardu Elektrijaam ei esitanud nõutud selgitusi.

Ettevõtte pakutud hind ei vastanud majanduslikule reaalsusele ning kõiki pakkumise puudusi arvesse võttes, tuli see kõrvale jätta.

Kvalifitseerimata jäeti OÜ Tallinna Elektrijaam pakkumine, kuna pakkuja ei vastanud hanketingimustes toodud kvalifitseerimistingimusele, mille kohaselt peab pakkuja käitise asukoha kinnisasja kehtiv detailplaneering võimaldama planeeritava käitise rajamist ilma detailplaneeringut muutmata või uue detailplaneeringu kehtestamiseta.