Sakkov tõstis esile ka Utairi-poolse initsiatiivi. "Tallinn on neil ammu plaanis olnud," lausus ta.

Sakkovi ütles BNS-ile, et oma võrgustikuga saab Utair üle kogu Venemaa endale Moskvasse reisijaid ette vedada ning kui Tallinna liini täitumus on hea, siis on reaalne, et lennufirma paneb käiku ka suurema lennuki. Praegu teenindab Utair Tallinna–Moskva liini igapäevaselt 68-kohalise Prantsuse-Itaalia päritolu ATR-72 tüüpi lennukiga.

"Utairi lennugraafik on Eesti ärireisijatele äärmiselt sobiv," lisas Sakkov. Tallinnast väljuvad lennud kell 5.20 ja saabuvad Moskvasse, Vnukovo lennujaama kell 8.40. Moskvast väljuvad lennud kell 21.20 ja saabuvad Tallinna kell 22.45.

"Kui enne 1990-ndaid aastaid oli Tallinna lennujaama liinivõrgustik valdavalt idasuunaline, siis pärast peaasjalikult läänesuunaline. Loogika kohaselt peaks aga otselendude võrgustik Tallinna lennujaamast katma võrdselt kõiki suundi," rääkis Sakkov. Eestist on võimalik läbi Moskva Vnukovo lennuvälja Utairiga lennata näiteks Surgutti, Tjumenisse, Ufasse, Samarasse, Kaasanisse, Permi, Mineralnõje Vodõsse, Sotši, Krasnodari ja Vladikavkazi.

Vnukovo lennujaama asepresident Juri Gutšenko ütles teisipäeval Tallinnas, et Vnukovost saab lennata kõikidesse Venemaa linnadesse, kus on üle miljoni elaniku. Mullu läbis Vnukovo lennuvälja 9,5 miljonit reisijat, mis on võrreldes 2009. aastaga 22,4 protsenti rohkem. Vnukovo pakub enam kui 100 sihtkohta.

Gutšenko tõstis esile, et Vnukovo on kolmest Moskva lennujaamast kesklinnale kõige lähemal asuv. Moskva ringteeni on lennujaamast 11 kilomeetrit ja Kremlini 28 kilomeetrit. Linna saab sõita ka rongiga.

Vnukovo lennujaamast veab enim reisijaid Utair, ühtlasi on lennujaam Utairi üheks suurimaks baasiks.

Tallinna Lennujaama teatel on Utair Aviation SRÜ riikide üks kolmest suurimast lennufirmast. Utairi andmetel ulatub firma lennupark enam kui 100 lennukini, millega ettevõte teeb ligi 250 lendu ööpäevas. Sihtkohtade arv on 70. Utair vedas mullu 4,9 miljonit reisijat, 2009. aastal oli reisijaid 3,5 miljonit. Selle aasta prognoos ulatub ligi seitsme miljoni reisijani.

Utair grupi möödunud aasta käive oli 1,016 miljardit eurot, see kerkis võrreldes 2009. aastaga 22,1 protsenti. Selle aasta käibeks plaanib grupp 1,292 miljardit eurot. Lennukite kõrval pakub ettevõte helikopteriteenuseid üle kogu maailma, samuti lennupargi hooldust.