Tunnustuse vääriliseks loeti seda, et Euroopa lennujaamade kõrgeima organi ACI EUROPE poolt määratud žürii Best Airport Awards 2015 nimetas Tallinna lennujaama esikolmikusse kuuluvaks alla 5 miljoni reisijaga lennujaamade hulgas, teatas akadeemia.

Akadeemia hinnangul panustab Tallinna lennujaam järjepidevalt, et tagada lennujaama ohutu ja kvaliteetne toimimine, pakkuda lennule minejatele võimalikult hubast ning kodust lennu ootamise keskkonda.

Üha selgemini on mõeldud reisijate erinevatele vajadustele ning mugavusteenustele, et pakkuda kõigile võimalust oma lennuooteaega võimalikult mõnusalt veeta.

Tiitlile kandideerisid lisaks laureaadile ka järgmised teod:
- AS Tallinn Airport GH eeskujulik kvaliteedipoliitika – esitaja AS Tallinn Airport GH;
- Vabalt planeeritavate marsruutidega piiriülese õhuruumi rakendamine Põhja-Euroopa ja Läänemere regioonis 12. novembrist 2015 – esitaja Lennuliiklusteeninduse AS;
- Ämari lennubaasi positiivse kuvandi loomine läbi piltide – esitaja Gen Vagula;
- Lennuliiklusteeninduse AS-i tsiviil-militaarkoostööprojekt „Kontrollitava õhuruumi struktureerimine ja lennuliiklusteenused Ämari lennuvälja lennuliikluse otstarbeks“ - esitaja Õhuvägi.

Auhinnasaaja valiti Eesti Lennuakadeemia nõunike kogu ja lennundusveteranide esindaja poolt salajasel hindamisel.

Aasta teo tunnustus anti välja 11. korda. Varasematel aastatel on rändkotka auhinna saanud õhuvägi, Eesti lennuakadeemia/Tartu Lennukolledž, Eesti lennundusmuuseum, Piirivalve lennusalk, Tallinna lennujaam ja Tartu lennujaam.