Tallinna lennujaam teatas, et arvestades eelmise aasta septembris tipnenud EL eesistumise üritustega seotud kõrgtaset, võib saavutatud kasvunumbrit siiski pidada väga positiivseks. Eesistumise efekt paistab eriti silma Finnairi, Lufthansa ja Nordica kasvunumbrite hüppelise muutuse osas.

Pakutavate istekohtade arv regulaarlendudel kasvas kokku 3,2% ja sellele vastav reisijate arv 6,3% ehk kaks korda kiiremini. Aasta algusest on istekohtade pakkumine võrreldes 2017. aastaga suurenenud 10% ja vastav reisijate arv 13%. Seeläbi on paranenud ka regulaarlendude keskmine täituvus, mis oli septembris aasta keskmisel tasemel 71%. Õigeaegselt väljus 79,5% regulaarlendudest, täpseimaks lennufirmaks oli Norwegian (93,3%).

Lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul tõi parima uudise meie reisijatele septembris Wizzair, mis alustas lende Londoni Lutoni lennujaamast, lisaks on Londoni erinevatesse lennujaamadesse võimalik lennata veel Ryanairi, Easyjeti, Air Balticu ja British Airways’iga.

Kokku oli septembris otselennu sihtkohtade valikus 41 linna, kuid sügise saabudes lõpetavad mitmed suveliinid opereerimise, samuti lõpetas Nordica lennud Göteborgi. Üleminekul talvehooajale oktoobri lõpust on oodata lennugraafiku tihendamist veel mitmetel olemasolevatel liinidel, lisaks Nordicale ja SASile alustavad Stockholmi lendamist Norwegian ja Air Baltic. Samuti alustab Air Baltic lende Oslosse ja uue liini Edinburghi avab Ryanair.

„Teeninduse poolelt vaadates saab selle sügise suurmaks väljakutseks lennujaamale piisava parkimiskohtade arvu tagamine. 2019 aasta algusest peaks selle probleemi lahendama uue parkimismaja avamine,“ lisas Pärgmäe.