Tallinna lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubout sõnul on kasvanud nii lennujaama läbivate välisturistide arv kui eestlaste reisimine välismaale. “Soodne majanduskeskkond suurendab inimeste võimalusi reisida. Koostöös lennufirmadega loodud otselennud avardavad nii eestlaste reisivõimalusi kui toovad Eestisse juurde väliskülalisi. 3 miljoni reisija piiri ületamisele aitasid kaasa ka tänavused pikad pühad, mis soodustasid reisimist,” lausus Mürk-Dubout. Tallinna lennujaama läbis miljon reisijat 2005. ja 2 miljonit reisijat 2012. aastal.

2018. aastal suvel ehk reisimise tipphooajal sai Tallinna lennujaamast regulaarlendudega lennata 41 sihtpunkti. Tallinna lendab detsembri lõpu seisuga regulaarselt kokku 16 lennufirmat. Lõppeval aastal lisandus Tallinna lennujaama liinivõrku mitmeid uusi sihtkohti - aastaringselt saab nüüd lennata Maltale, Küprosele ja Edinburgi ja suvesihtkohtadest saab välja tuua Constanta ja Ohridi. 2018. aastal alustas Tallinnast kahe liiniga lendamist Wizzair.

“Ka 2019. aastal prognoosime mitme uue sihtpunkti lisandumist. Selle nimel käib lennufirmadega pidev töö, sest lennunduses, sealhulgas ka lennujaamade hulgas on konkurents väga tihe,” rääkis Mürk-Dubout.

Tallinna lennujaama kõige suurema reisijate osakaaluga lennufirma oli eelmisel aastal Nordica.

“Nordicaga lendas pea 23% neist 3 miljonist reisijast. Täname südamest kõiki kliente, kes on meiega sel aastal reisinud. Lennud Tallinnast on ja jäävad meile kõige olulisemateks ka järgnevatel aastatel,“ ütles Nordica kommunikatsioonijuht, Toomas Uibo.

Viimase 25 aasta jooksul on lennujaama reisijate arv tervikuna kasvanud enam kui 10 korda. Aastatel 1992-1997 läbis lennujaama aastas keskmiselt 350 000 inimest ehk sama palju kui sel aastal lisandus.

“Reisijate kasvutrend teeb rõõmu, sest see näitab, et lennujaam on suutnud vastata reisijate ootustele, tagada piisaval hulgal vajalikke lennuühendusi ja reisijatele mugavad teenused,” lisas Mürk-Dubout.