TLT trammiliiklusteenistuse direktori Andres Vääni sõnul on viimastel aastatel toimunud trammipargi põhjalik uuendamine. Tallinnas sõidab 20 moodsat CAF Urbos trammi, lisaks tulevad kasutusse 14 Tšehhi Vabariigis ja 20 oma jõududega renoveeritud trammi ning Kadriorgu sõitjaid hakkab teenindama kuus retrotrammi. „Osa trammidest saadetakse teenitud vanaduspuhkusele. Ühe kasutusest välja arvatud, ent muidu igati korras trammi otsustasime aastapäeva puhul kinkida ükskõik millisest Eestimaa paigast esitatud idee autorile, kes pakub parima lahenduse trammivaguni kasutamiseks kohaliku elu edendamisel,“ lisas Vään.

TLT juhatuse esimees Enno Tamm toetab algatust ning leiab, et tramm kui keskkonnasõbralik ja vastupidav liiklusvahend sobib inimesi teenima ka siis, kui liinisõidu ressurss on lõpukorrale jõudmas. „Tramm võiks seista mõne Eesti väikelinna keskväljakul või pakkuda mängutoana rõõmu lasteaias, selles võiks paikneda huvikeskus või keeleõppe klass,“ loetles Tamm võimalikke kasutusviise.

TLT ootab visioone e-posti aadressil katri.metsma@tallinnlt.ee kuni 15. septembrini. Siis teeb komisjon, kuhu kuuluvad TLT nõukogu esimees Taavi Aas, juhatuse esimees Enno Tamm ja trammiliiklusteenistuse direktor Andres Vään, otsuse, kellele tramm kinkida.

TLT ei sea mõttelennule piire. Siiski tuleb arvestada, et trammi ei tohi kasutada ärilistel eesmärkidel, samuti ei saa loota, et kingitud sõiduriist hakkab liikuma mööda Tallinna trammiteed. Kingitusega antakse kaasa tükike rööbasteed, kuhu vagun paigutada. Trammivaguni transportimise eest sihtkohta peab kingi saaja ise hoolitsema.