Kui Jüri Ratase eelmise valitsuse ministrite kuupalk oli rahandusministeeriumi andmete järgi 5243,06 eurot kuus, siis uue valitsuse sünniga Tallinna linnapea kohalt lahkunud Taavi Aasa kuupalk jäi üsna samasse suurusjärku, olles 5288,40 eurot kuus. Kuivõrd preemiaid Aasale 2018. aastal ei makstud, jäi tema möödunud aasta sissetulekuks 63 617 eurot.

Aasaga sama suurt palka sai nüüd tema asemel Tallinna linnapeaks saanud, kuid varasemalt Tallinna linnavolikogu juhtinud Mihhail Kõlvart. Samas on Tallinna linnavalitsuses kaks ametnikku, kelle põhipalk ületab linnapea ja volikogu esimehe omad, need on linnasekretär Toomas Sepp ja Tallinna linna finantsdirektor Katrin Kendra. Nende põhipalk on sel aastal vastavalt 5650 eurot ja 5550 eurot kuus.

Nii Sepp kui Kendra troonivad ka eelmisel aastal suurimaid preemiaid teeninud kohaliku omavalitsuse ametnike nimistut. Kui Sepa muutuvpalk tõi talle aasta peale 12715 eurot palgalisa, siis Kendrale 12490 eurot. Kena kopika lisaks said mullu ka mitme väiksema omavalitsuse raamatupidajad, kes aasta jooksul ametist lahkusid.

Kõige paremini tasustatud omavalitsusametnike nimistu tipus on kindlasti ka Tallinna abilinnapead ja linnaosa vanemad, kelle palgad on vastavalt 4220,55 eurot ja 3500–3960 eurot kuus. Tartus on abilinnapeade põhipalk näiteks 4000 eurot kuus.

Kui vaadata aga linna- ja vallajuhtide palgaedetabelit, siis hästi läheb lisaks pealinna ametnikele ka Tallinna ümber jäävate valdade juhtidel, kelle palganumbrid jäävad 3700 kuni 4000 euro vahemikku. Nende seas on ka 3840-eurose põhipalgaga hiljuti Siim Kallase asemel Viimsi valda juhtima asunud Laine Randjärv. Võrdluseks, riigikogu liikme palk on täna 4009,4 eurot.

Eesti kõige paremini tasustatud linna- ja vallajuhtide seas on lisaks Tallinna ja Tartu linnapeadele ning Harjumaa omavalitsusjuhtidele ka Saaremaa vallavanem Madis Kallas, kelle põhipalk on 3800 eurot, ning mitu Ida-Viru ja Lõuna-Eesti omavalitsusjuhti.

Nende seas on näiteks 4320 euro suurus kuupalka saavad Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko – kelle palgahüpe paar kuud tagasi ka meediast läbi käis –, aga ka Jõhvi tänaseks juba endine linnapea Martin Repinski, kelle palk tõusis varasema 2800 euro pealt 3600 euro peale, ning Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar, kelle kuupalk on viimased paar aastat olnud 3600 eurot.

Lõuna-Eesti vallajuhtidest on hästi tasustatud näiteks Tartumaal asuva Kambja valla juht Aivar Aleksejev, kelle kuupalk on 3553 eurot, aga ka Valgamaal asuva Otepää valla juht Kaido Tamberg ja Tõrva vallavanem Maido Ruusmann – mõlema kuupalk on 3460 eurot. Valla- ja linnajuhtide palgaedetabeli tippu jõudis ka Põlva vallavanem Georg Pelisaar oma 3200 euro suuruse kuupalgaga.