Ülle Mathiesen on aastatel 1994-2000 töötanud Eesti Ühispanga rahaturgude divisjonis, 2000-2010 rahandusministeeriumi riigikassa juhina ja 2010-13 SEB Varahalduse juhatuse liikmena. Viimati töötas ta SEB Panga säästmis- ja investeerimistoodete äriarendusjuhina.

Roul Tutt alustas oma karjääri panganduses 1995. aastal Tallinna Panga lõunaregiooni kontorite juhatajana. 1997-2004 töötas ta infoagentuuris Reuters erinevatel müügiga seotud positsioonidel Eestis, Rootsis ja Norras ning 2005-2011 oli ta Marfin Panga juhatuse liige, vastutades jae- ja äripanganduse eest. Viimati töötas ta kinnisvaraalast nõustamisteenust pakkuva Newsec Advisers EE tegevjuhina.

Mõlemad tulevased panga juhatuse liikmed omavad magistrikraadi ärijuhtimises.

Panga moodustamiseks peavad koonduma vähemalt 50 isikut-asutajaliiget, kes võivad olla nii juriidilised kui ka füüsilised isikud. Asutajate rahalise sissemaksena moodustatakse panga osakapital mahus vähemalt viis miljonit eurot.

Panga uue juhi Ülle Mathieseni sõnul on Eesti Ühistupanga eesmärgiks tugeva universaalpanga loomine, mille turuosa küüniks seitsme aasta pärast 3-5%ni. "Viimaste kuudel on toimunud aktiivne suhtlus võimalike panga asutajaliikmetega ning huvi panga loomises osalemise vastu on ettevõtete ja erasisikute poolt meeldivalt suur. Lähinädalatel on plaanis korraldada panga asutamiskoosolek. Lähematel kuudel on oluline koostada panga põhjalik 3-5 aasta äriplaan ning peamised tööprotseduurid ja -korrad. Need on meil kavas maikuus esitada tegevusloa taotlusena Finantsinspektsioonile," tutvustas Mathiesen loodava panga lähiaja plaane.

Ühistupank on krediidiasutus krediidiasutuste seaduse (KAS) tähenduses ehk õiguslikult samane kommertspangaga. Ühistupangal ei ole osanikke ega aktsionäre, vaid on liikmed. Seadusest tulenevalt kehtib põhimõte: ühel liikmel on üks hääl. Liikmeks saamiseks tuleb tasuda sisseastumistasu menetlustoimingute katteks ning osamaks omakapitalisse.

Panga majandustegevuses kehtivad samad põhimõtted nagu kommertspanga puhul. Ühistupanga asutamiseks lõi Tallinna linn sihtasutuse eelmise aasta aprillis.