Sihikule on võetud ka Investeerimispank

EPL Tallinna Pank kaalub ühinemist Investeerimispanga ja veel paari teise Eesti pangaga, ütles panga juhatuse liige Martti Siimann BNS-ile. ”Me ei välista ühinemisplaane Investeerimispangaga, kuid ametlikke läbirääkimisi pole alustatud ja seega ei ole midagi konkreetset veel öelda,” sõnas Siimann. Ka börsile edastatud teates kinnitas Tallinna Pank, et ei pea praegu ühinemisläbirääkimisi ühegi Eesti pangaga.

”Erinevate koostöövõimaluste otsimiseks on Tallinna Pangal olnud kontakte mitme pangaga, sealhulgas Investeerimispangaga, kuid tegu pole läbirääkimistega, liiatigi nimetatud teemal,” kinnitas Tallinna Panga avalike suhete osakonna juhataja Eero Raun.

Siimanni sõnul võib pankade ühinemine kokkuleppe saavutamise korral toimuda mõne kuu jooksul. ”Kõik sõltub vastaspoolest; sellest, kui keerulise struktuuriga ta on,” rääkis Siimann. ”Kui võtame mõne raskema partneri, võib ka kauem aega minna.”

Liitumine Tallinna Pangaga on Investeerimispangale üks paljudest alternatiividest, ütles panga juhatuse esimees Härmo Värk.

”Oleme rääkinud kahe panga võimalikest arenguteedest tavalistel töökohtumistel,” ütles Värk BNS-ile. ”Konkreetseid pakkumisi ei ole kumbki pank teisele teinud; samuti pole alanud ametlikud läbirääkimised,” ütles ta.