Kotler esineb 28. mail Salme Kultuurikeskuses Eesti Konverentside poolt korraldataval seminaril „Päev Philip Kotleriga” ning kes ühtlasi tähistab 27. mail enda 76. sünnipäeva.

Professor Philip Kotleri visiit algab 27. mail jalutuskäiguga vanalinnas, kus teda saadab härra Mart Laar, kes tutvustab külalisele Tallinna ajalugu, arhitektuuri, Eesti majandust ning riigisüsteemi. Edasi suundub Philip Kotler pidulikule õhtusöögile ja sünnipäevapeole.

Esmaspäeval, 28. mail, esineb Philip Kotler terve päev kestval turundusseminaril 600 kuulajale, tutvustades enda uusimaid turundusteooriaid ja -trende, mida ei ole varem tema raamatutes avaldatud.

Philip Kotler on üks maailma juhtivamaid marketingi eksperte. Tema raamat Marketing Management, nüüd juba 12. väljaandes, on maailma juhtivamaid turundusõpikuid, mida on tõlgitud 25 eri keelde. Kokku on ta kirjutanud 35 turunduse teemalist raamatut. Tema poolt välja töötatud on mitmed väga laialdaselt levinud ja geniaalsed turunduskonseptsioonid. Tänu sellele on professor Philip Kotleril aukraade kümnest ülikoolist USA-s ja Euroopas ning ta on olnud konsultant sellistele firmadele nagu Apple, IBM, Bank Of America, AT&T, Ford, GE ja teised. Ta ütleb, et need firmad, kellel läheb hästi võtsid ilmselgelt tema nõu kuulda, teised mitte. Praegu töötab Philip Kotler Northwesterni Ülikoolis Kellogg School of Managementis rahvusvahelise turunduse osakonna juhina.

Ajalehe Financial Times poolt 2005. aastal 1000 juhi hulgas 25 eri riigis läbi viidud uuringu põhjal, kuulub Philip Kotler maailma mõjukaimate ärimõtlejate hulka, olles neljandal kohal Peter Ducker´i, Bill Gates´i ja Jack Welch´i järel.