Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) aseesimehe Jüri Lemberi sõnul ei andnud Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand avaliku koosoleku korraldamiseks luba.

Tallinki töötajad lahkuvad hoiatusstreigi käigus laevadelt ja kogunevad seetõttu D-terminali ees ning korraldavad koosoleku hotelli Portose konverentsiruumides.

Lemberi sõnul ei ole meremeestel sarnased probleeme Helsingi ega Stockholmi sadamates, kus Tallinki laevade meeskonnad samuti kl 13-14 reisiterminalidesse kogunevad.

Tallinki töötajad nõuavad palgatõusu, mis tasakaalustaks praegu 20-200 protsendi suuruse palgaerinevuse Tallinki Eesti lipu all sõitvatel laevadel.

Streigist võtab Lemberi kinnitusel osa 60% Tallinki töötajatest. Laevadelt lahkub 300-400 töötajat. Osa töötajaid jääb laevadele, kuid poed ja söögikohad on hoiatusstreigi ajal suletud.

EMSA esimees Kaia Vask ütles, et Tallink saatus töötajatele kirja, milles ei märgi sõnagi palkade kohta, küll aga  väidab, et hoiatusstreik on ebaseaduslik. “Kas streik on seaduslik või mitte, saab öelda ainult kohus,” sõnas Vask.

Hoiatusstreigi tõttu väljuvad laevad Baltic Princess ja Superstar tavapärasest ajagraafikust mõnevõrra hiljem.