AS-i Tallinna Sadam müügitulu oli esialgsetel andmetel 657 miljonit krooni, mis teeb kasvuks seitse protsenti. Ettevõtte kaubamaht ulatus 15,4 miljoni tonnini ja see kasvas aastaga 0,6 miljonit tonni ehk ligi neli protsenti.

Sellega oli Tallinna Sadam ka üks vähestest Läänemere idakalda sadamatest, kelle kaubamaht esimesel poolaastal kasvas, kuivõrd konkureerivate sadamate kaubamaht kokku vähenes kaheksa protsendi võrra, teatas ettevõte.

Ühtlasi tõusis Tallinna Sadam piirkonna sadamate hulgas kaubamahu suuruselt taas kolmandaks.

Vaatamata halvenenud majanduskeskkonnale regioonis, püsis reisijate arv eelmisel aastal saavutatud rekordilisel tasemel.

Esimesel poolaastal läbis AS-i Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid kokku 3,4 miljonit reisijat. Kasvas nii liinireisijate kui kruiisireisijate arv, viimane isegi 18 protsendi võrra. 

Käesoleva aasta esimesel poolaastal investeeris Tallinna Sadam uutesse infrastruktuuri objektidesse ja olemasolevate parendamisse kokku 545 miljonit krooni, mis oli 349 miljonit krooni rohkem kui eelneval aastal. Põhiosa investeeringutest moodustas Muuga sadamas konteinerterminali laiendus ja Paldiski lõunasadamas uue puistekauba kai rajamine.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna hinnangul aitas ettevõtte tulemusi kasvatada kogu sadama töö efektiivistamine.

„Vastavalt meie hiljuti vastuvõetud strateegiale oleme läinud üle uuele, valdkonnajuhtide põhisele müügi- ja kliendihaldussüsteemile, mis tagab paindlikuma lähenemise kliendile ning konkreetse müügitöö tõhustamise,“ ütles Kaljurand.

„Samuti oleme korrastanud oma struktuuri, mille tulemusena on kulud tööjõule vähenenud käesoleval aastal kuus protsenti võrreldes möödunud aasta esimese poolaastaga,“ lisas ta.

„Kindlasti on positiivne, et eelmisel aastal saavutatud rekordiline reisijate arv on jäänud samale tasemele ning vahepeal madalseisus olnud söe ja väetise mahud on teataval määral jälle taastunud.“

AS Tallinna Sadam koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paljassaare sadam, Paldiski lõunasadam ja Saaremaa sadam.