“Vastavalt Tallinna Sadama üldkoosoleku otsusele oli ettevõtte tänavune dividendimakse 31,192 miljonit eurot, millele lisandub tulumaks summas 7,798 miljonit eurot," ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees Marko Raid.

“Kokku on Tallinna Sadam sel kümnendil teostanud omanikule dividendimakseid summas üle 152 miljoni ja tulumaksuna üle 40 miljoni euro,” lisas ta.

Tallinna Sadama tegevustulemused olid 2014. aastal läbi aegade rekordilised nii 110,8 miljoni euroni ulatunud tegevustulude kui 52,7 miljoni eurose tegevuskasumi ning näol.

Ettevõtte puhaskasum oli 38,3 miljonit eurot ehk 2013. aasta tulemusest 1,3 miljoni euro võrra vähem, vähenemine tulenes tulumaksukulu kasvust seoses eelmisel aastal riigieelarvesse makstud rekordilise 42 miljoni euro suuruse dividendimaksega.

AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamate kompleks. Sajaprotsendiliselt Eesti riigile kuuluv AS Tallinna Sadam koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski Lõunasadam, Paljassaare sadam ja Saaremaa sadam.

AS Tallinna Sadam on ka jäälõhkuja Botnica omanik, mida jäämurdehooajal kasutab teenuselepingu alusel Veeteede Amet. Alates 2016. aasta oktoobrist alustab ettevõte mandri ja suursaarte vahelise parvlaevaliikluse opereerimisega.