AS-i Tallinna Sadam nõukogu esimees Neinar Seli ütles, et nõukogu liikmete hinnangul oli Kaljurand parim kandidaat kohale. ?Tema esimeseks ülesandeks saab töötada välja ettevõtte juhatuse uus struktuur ja seda lähtuvalt oma nägemusest,? märkis Seli.

Minister Edgar Savisaar avaldas tehtud otsusele poolehoidu. ?Usun, et nõukogu valik oli põhjendatud, sest Kaljurand on laia silmaringiga ja üks pädevamaid mehi sadama juhi kohale. Ta toob kaasa värskeid ideid, tagades samas ka järjepidevuse,? lisas Savisaar.

Minister Savisaare hinnangul tegi sadama nõukogu õigesti, et ei hakanud sadama juhatuse esimehe valikuga venitama. ?Hea, et ei lastud tekkida igasugu spekulatsioonidel, vaid haarati härjal sarvist,? ütles Savisaar.

Täna Saaremaal toimunud AS Tallinna Sadam nõukogu istungil oligi ainus päevakorrapunkt juhatuse esimehe konkursile laekunud kandideerimisavalduste läbivaatamine. Ühtekokku laekus konkursile ligi 30 avaldust.

Ametlikult kinnitab Kaljuranna juhatuse esimeheks AS Tallinna Sadama järgmine nõukogu koosolek ning tema ametiaeg on kolm aastat.