Riigiprokuratuur kinnitas, et kõnealuses kriminaalasjas on kohtueelne menetlus tunnistatud lõpuleviiduks. "Kriminaaltoimiku materjalid on kaitsjatele alates möödunud nädala lõpust kättesaadavaks tehtud ning kaitsjad võivad taotlusi esitada kuni juuli lõpuni. Pärast taotluste läbivaatamist otsustab prokuratuur süüdistusakti koostamise," ütles riigiprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

"Kokku on selles kriminaalasjas 15 kahtlustatavat, kelle seas on nii füüsilisi kui ka juriidilisi isikuid. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Kaitsepolitseiamet," lisas ta.

Uurimise all on olnud mitmeid erinevaid altkäemaksu võtmise episoode, nende seas ka Tallinna Sadamale praamide ostmise oma. Kahtlustuse kohaselt võttis Tallinna Sadama endine juhatuse liig Allan Kiili altkäemaksu mitme miljoni euro ulatuses ja juhatuse esimees Ain Kaljurand sadades tuhandetes. Lisaks kahtlustatakse neid ka rahapesus kolmandate isikute kaudu.

Altkäemaksu võtmise varjamiseks liikus raha vahendajate kaudu. Seetõttu on Kaljurannale ja Kiilile esitatud kahtlustus ka rahapesus.

Kaitsepolitsei pidas Kiili ja Kaljuranna kinni 2015. aastal, kuid huvi alla jäävad ka varasemad tehingud alates aastast 2009.