Reedel toimunud Tallinna Sadama nõukogu koosolekul andis ettevõtte juhatus ülevaate möödunud majandusaasta tegevustulemustest. AS-i Tallinna Sadam juhatuse liikme Marko Raidi sõnul suutis ettevõte üldise kaubavoo languse ja organisatsiooni sisemiste muutuste valguses näidata siiski korralikke majandustulemusi.

“Aasta oli raske, kuid kokkuvõttes andsime käibes vähem järele kui kaubamahtudes ning teenisime sellegipoolest korraliku kasumi,” märkis Raid.

“Tulemustele avaldasid tugevat mõju vedellasti mahtude vähenemine ja asjaolu, et jäämurdjale Botnica ei õnnestunud suvekuudel tööd leida. Samas läbis mullu meie sadamaid taas rekordiline arv reisijaid," lisas ta.

Ettevõtte tegevustulud olid aasta varasemaga võrreldes 17 miljonit eurot ehk 15 protsenti väiksemad. “Lõplik kasuminumber on veel lahtine. Tallinna Sadama nõukogul on ootus, et majandusaasta aruanne tuleks märkusteta, mistõttu on oodata osade varade väärtuse allahindlust,“ lisas Raid.

2015. aasta kokkuvõttes läbis Tallinna Sadama sadamaid 22,44 miljonit tonni kaupa, mis on võrreldes 2014. aastaga 20,8 protsenti väiksem tulemus. Reisijate arv seevastu kasvas mullu üle kahe protsendi 9,79 miljoni inimeseni.

Seoses AS-i Tallinna Sadam uue juhatuse liikme Valdo Kalmu tööle asumisega käesoleva aasta 1. märtsist lõppeb senise juhatuse liikme Carri Ginteri teenistusleping 26. veebruaril ning ta naaseb tööle advokaadibüroosse Sorainen.

Nõukogu pikendas teise juhatuse liikme Marko Raidi teenistuslepingut 31. maini, hiljemalt mis ajaks esitavad juhatuse liikmed Kalm ja Raid nõukogule oma nägemuse ettevõtte edasise juhtimisstruktuuri ning juhatuse liikmete arvu ja fookusvaldkondade kohta.