Käive vähenes aastaga kolm protsenti, 28,5 miljoni euroni. Puhaskasum taandus 800 000 euro võrra 11 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul mõjutas ettevõtte tulemusi kõige enam liinireisilaevade reiside vähenemine korraliste hooldustööde tõttu. „Vastavalt rahvusvahelistele merendusregulatsioonidele peavad kõik reisilaevad läbima korrapäraseid hooldusi ja käima dokis. Hoolduste tõttu olid aasta esimestel kuudel liinilt eemal nii Tallinki, Viking Line’i kui Eckerö Line’i laevad ja seetõttu vähenesid meie tulud nii laevatasudest kui ka reisijatasudest,“ selgitas Kalm.

Kontserni kolme kuu müügitulu vähenemist mõjutas ka vedellasti mahu vähenemine. „Läbi Tallinna Sadama sadamate teenindatud vedellasti maht vähenes eelkõige aasta alguses, mille tulemusel vähenesid nii laevatasud kui ka kaubatasu. Kvartali lõpus on vedellasti mahud stabiliseerunud ning seda trendi näeme jätkuvat,“ märkis Valdo Kalm.

Laevandussektorites kasvasid tulud vähesel määral tulenevalt peamiselt lepinguliste tasude indekseerimise mõjust.

2019. aasta 3 kuuga investeeris Tallinna Sadam 3,9 miljonit eurot, mis on suurem kui eelmise aasta samal perioodil investeeritud 1,9 miljonit eurot. Investeeringud olid peamiselt seotud Vanasadama reisiterminali D rekonstrueerimistöödega.

Hoolimata mõningasest tulude ja kasumi langusest aasta alguses, saavutab ettevõte juhatuse hinnangul 2019. aastaks seatud kasumieesmärgi ja kõrvalekaldeid kehtiva dividendipoliitika järgimises ei teki.