ASi Tallinna Soojus juhatuse esimehe Jaak Ziugovi sõnul esitas ettevõtte energiaturu inspektsioonile eelmisel nädalal taotluse tõsta soojuse hinda, millele inspektsioon peaks tema sõnul vastuse andma paari kuu jooksul. Kuna soojuse hind ei saa tõusta enne kuuekuulist tarbijale etteteatamist, siis on oodata hinnatõusu järgmise aasta alguses.

"Ei tahaks täpsemaid arve välja käia," ütles Ziugov, viidates võimalusele, et inspektsioon võib neid korrigeerida. Samas lisas ta, et sooja hind üle 10 protsendi ei tõuse. "Hind jääb kindlasti alla 400 krooni megavatt-tund."

Energiaturu inspektsiooni peadirektor Märt Ots ei soovinud täpsustada Tallinna Soojuse taotluse sisu. "Need numbrid võivad veel muutuda," märkis ta. Pärast 1. juulit on Otsa sõnul võimalik uutest soojahindadest konkreetsemalt rääkida.

"Võib öelda küll, et sooja hind tõuseb," ütles Ots. "Üldreeglina madalamale hinnale taotlusi ei esitata."

Jaak Ziugovi sõnul kätkeb praegune hinnatõusutaotlus lisaks kallineva gaasi osale ka muid ettevõtte tegevuses olulisi komponente. "Remonti on ka vaja teha," viitas ta sellele, et hoolimata energiaallikate kallinemisest on Tallinna toasooja hind viimased kolm aastat püsinud samal tasemel.

Kokkuhoiupoliitikale on Tallinna Soojust sundinud ka sooja talve tõttu kahanenud müügikäive. 1. juulil alanud praeguse majandusaasta esimesed 6 kuud lõppesid ettevõttele Ziugovi sõnul 60 miljoni kroonise kahjumiga, mis oli planeeritust suurem.