Tallinna Soojuse nõukogu esimees ja abilinnapea Vladimir Masterov ütles ETAle, et pole võimalik sajaprotsendiliselt kinnitada, et nõukogu valib uue juhatuse esimehe homsel koosolekul.

Abilinnapea Ivar Virkus ütles ETAle, et kuigi linnavolikogu Keskfraktsioon taotleb juhatuse esimehe valmise edasi lükkamist neljapäevani, mil on selgunud linnapea ja volikogu umbusaldamise tulemused, ei kavatse nõukogu seda taotlust täita.

"Arvamusi võivad kõik öelda, kuid Tallinna Soojuse nõukogu ei ole kohustatud neid arvestama ja oma tööd sellepärast edasi lükkama," nentis Virkus.

Tallinna linnavolikogu Keskfraktsioon on seisukohal, et kui võim Tallinnas vahetub, peab otsustamisel osalema ka uus linnavalitsus. "Muidu võib juhtuda, et Tallinna Soojuse juhatuse uus esimees saab väga lühikest aega selles ametis olla," nentis Keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen.

Tootseni sõnul oleks loomulik, et ajal, mil linnas on võim vahetumas, ei tehtaks tähtsaid strateegilisi otsuseid. "Aga AS Tallinna Soojuse juhatuse esimehe koht on linnamajanduses üks võtmekohti," nentis Tootsen.

Linnaasutuse ASi Tallinna Soojus nõukogu valib juhatuse esimehe kahe kandidaadi hulgast, kelle valis välja personalifirma Fontes.

Fontes soovitas Tallinna Soojuse juhi kohale kahte kandidaati - Tartu Keskkatlamaja juhi ametist vabanenud Jaak Ziugovit ja Kohta-Järve keemiaettevõtte Kiviteri erastanud Viru-Keemia Grupi nõukogu liiget Jens Haugi.

Tallinna Soojuse eelmise juhatuse esimehe Elmar Sepa lasi nõukogu lahti septembris seotuse tõttu kesklinna korteritehingutega, mille uurimiseks algatas prokuratuur kriminaalasja.

Juhatuse esimeest otsiv Tallinna Soojus on pealinna suurim soojatootja, firmale kuulub umbes 71 protsenti turust.

Lähiaastatel erastamisele mineva ASi Tallinna Soojus aastakäive oli mullu 822 miljonit krooni ja puhaskasum 3,7 miljonit krooni. Ettevõttele kuulub linna kaugküttesüsteem, viis suurt katlamaja ja 43 lokaalkatlamaja.