Väljaspool pealinna asuvates keskustes jätkatakse ka Citroėnide müüki, pealinnas spetsialiseeruti ainult Hondadele. Tuttuues ärihoones alustanud Catwees loodab aastas müüa 500 uut Hondat. Tallinna keskus on hetkel Baltimaade suurim Hondade teenindaja, haarates enda alla kokku 3300 ruutmeetrit pinda.

Catweesi omanikeringi kuuluvad Margus Kangur (osalus 35,7%), Ilmar Tennokese (35,7%), Andres Antsov (14,3%) ja Toomas Ollesk (14,3%). Esimest edu ootavad omanikud juba aasta pärast. ?Iga sisseelamine võtab aega,? ütleb Catweesi juhatuse liige Ilmar Tennokese.

?Mis ta hirmu nahka ajab, ei aja midagi. Konkurents on edasiviiv,? kummutab klišeeks muutunud lausekombinatsiooniga verise võitluse spekulatsiooni konkurendi Veho Eesti juht Ando Nõel.

Catweesi Tallinna keskuse juhataja Vahur Randveer osutab käega uue ärihoone esimesel korrusel tegutsevale autokeskusele. ?Müügisaal, autoteenindus ja kohvik, keldrikorrusel on 600-ruutmeetrine müügisaal kasutatud autodele,? räägib Randveer.

Kesklinna piirkonnas asuv müügisalong ja hoolduskeskus pole juhataja sõnul üldsegi mitte juhuslik. Catweesi omanikele kuuluva ärihoone selge taotlus ? kolida potentsiaalse kliendi lähedusest hoopis büroopindade südamesse ? peaks tulevikku silmas pidades muutuma üheks arvestatavamaks konkurentsieeliseks.

Odavama müügi- või teenindushinnakirjaga Catwees pealinlasi üllatada ei kavatse. ?Strateegiliselt panustame kvaliteeti ja mugavusse,? on muu hulgas Oliver Kruudale kuuluva Kohukese juhatajana tuntud Margus Kangur kindel.

?Honda tellimuste kasvu vaadates võidavad kõik müüjad,? on 1995. aastast Hondade müügiga tegelenud Veho Eesti juht Ando Nõel veendunud. Kõigi kodumaiste Honda-müüjate sõnul on uus Civic tõeline müügihitt ja huvi lausa meeletu.

Kui eelmisel aastal müüsid Catweesi Tartu ja Pärnu esindused Hondasid ja Citroėne kokku 503 masinat, siis firma kogumüügiks planeeritakse käesoleval aastal tuhat uut autot. ?Oleme omalt poolt parima andnud, et see tuleks,? on osanik Ilmar Tennokese optimistlik.

Honda turul tihe rebimine

?? Lisaks Catweesile ja Veho Eestile müüvad Hondat veel teisedki tegijad. Narvas ja Jõhvis müüb Hondasid Agdeck Auto AS, Viljandis LX Motors, Saaremaal ML Autoservice.

?? Edukaim Honda-müüja on Veho Eesti AS, kelle salongist veeres eelmisel aastal välja 621 uut masinat. Otse turuliidri selja taha jääb nüüdseks kolme esindusega Catwees.

?? Kõiki edasimüüjaid varustab Honda Motor Europe Ltd Baltikumi filiaal, kes toob masinaid maale.