AS Tallinna Vesi juhatuse esimehe Ian Plenderleithi sõnul oli langus kasumis tingitud ühekordsest finantskulu maksest seoses suuremahulise torustike rajamise projekti finantseerimisega aastatel 2008 kuni 2010. „Ettevõte maksis tagasi ja refinantseeris täielikult EBRD laenu, mis tulenes vajadusest rahastada ulatuslike torustike rajamise programmiga seotud väljaminekuid kuni aastani 2011,“ täpsustas Plenderleith.

Kanalisatsioonitorustikke on tänavu kuue kuuga rajatud üle 19 kilomeetri, mis moodustab täpselt poole tänavuseks kavandatud mahust. Ettevõte investeeris kuue kuu jooksul 85,5 miljonit krooni, sealhulgas 62,2 miljonit krooni vee- ja kanalisatsioonivõrkude laiendamiseks ja arendamiseks.

Vee- ja reoveeteeenuse müügimahud langesid kõigi kliendigruppide osas, kahanedes märkimisväärselt äriklientide puhul. „Peamiselt on müügimahtude langus äriklientide osas selgitatav üleüldiste kokkuhoiumeetmetega või tootmise vähenemisega,“ märkis Plenderleith.

Ettevõtte tulumaksueelne kasum oli esimesel poolaastal 172,9 miljonit krooni, mis on 2008. aastaga võrreldes neli protsenti vähem, ning maksustamisjärgne kasum oli 111,8 miljonit krooni, vähenedes möödunud aasta esimese poolaastaga võrreldes ligi kahe protsendi võrra.