Lihtsaim ja odavaim viis on ilmselt tõesti turult aktsiaid kokku osta, aga kuna Tallinna Vee aktsia on suhteliselt ebalikviidne, siis ilma hinda märkimis­väärselt liigutamata see plaan välja ei vea — nii kui linn aktsiaid kokku ostma asub, lendab selle hind raketina taevasse, kirjutab Eesti Pävaleht.

Teiseks peab linn arvestama, et nii kui ta saab endale selle määrava aktsia, mis annab talle valitseva mõju, kaasneb automaatselt kohustus teha firma teistele aktsionäridele ülevõtupakkumine.

Põhimõtteliselt tähendab see, et linnal ei ole võimalik enamus­osalust kokku osta vaid börsilt ega leppida ka vaid Tallinna Vee ühe suuromaniku United Utilitiese osa väljaostmisega.

Enamusosaluse kättesaamiseks võib linn korraldada ka avaliku ülevõtupakkumise vähemus­aktsionäride väljaostmiseks.

Kui Tallinn pakub veefirma eest samuti praeguse turuhinna suhtes 40% preemiat, kõik väikeaktsionärid võtavad pakkumise vastu ja United Utilities mitte, tähendaks see linnale ligi 1,5-miljardilist kulu, ent kui ka United Utilities soovib osaleda, peaks linn leidma aga juba ligi kolm miljardit krooni.

Kust see raha tulema peaks, ei oska öelda isegi Tallinna abilinnapea ja Tallinna Vee nõukogu liige Deniss Boroditš: „Üks asi on tahtmine, teine linna reaalsed võimalused.”